• Головна
  • Новини
  • Нацкомісія України у справах ЮНЕСКО при МЗС обговорила питання захисту українських об’єктів...

Нацкомісія України у справах ЮНЕСКО при МЗС обговорила питання захисту українських об’єктів

23.09.2014, 13:16
Нацкомісія України у справах ЮНЕСКО при МЗС обговорила питання захисту українських об’єктів - фото 1
Головну увагу учасники засідання приділили питанню бачення ролі ЮНЕСКО в умовах нових викликів та загроз, а також, можливого внеску України у розвиток та посилення партнерства в рамках цієї Організації.

ЮНЕСКО.jpg18 вересня в МЗС України відбулося 15-е засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Головну увагу учасники засідання приділили питанню бачення ролі ЮНЕСКО в умовах нових викликів та загроз, а також, можливого внеску України у розвиток та посилення партнерства в рамках цієї Організації.

Окремим пунктом порядку денного було обговорено наслідки російської агресії і захист національної культурної спадщини в Автономній Республіці Крим та стан підготовки центральними органами виконавчої влади актуалізованої інформації стосовно ситуації в Криму з метою інформування Секретаріату ЮНЕСКО.

Крім того, було обговорено питання стану захисту і збереження українських об’єктів, включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та визначено пріоритети діяльності Нацкомісії у світлі виконання програмних завдань діяльності ЮНЕСКО.

У ході обговорення наголошувалося також на необхідності активізації роботи з метою популяризації у світі українських пам’яток історії та культури, зокрема, шляхом їх включення до Списку всесвітньої спадщини та Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України участь у засіданні взяв протієрей Віталій Клос, проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії, доктор церковно-історичних наук, профессор, який був включений в склад Національної комісії України у справах Юнеско від УПЦ Київського Патріархату.

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО — постійно діючий міжвідомчий орган при Міністерстві закордонних справ України, створений із метою забезпечення участі України в діяльності ЮНЕСКО, виходячи з міжнародних зобов'язань України як члена ЮНЕСКО, заснована 1995 року.

Теги: #ЮНЕСКО