• Головна
  • Новини
  • У Києві відновлюють зруйнований вандалами пам'ятник князю Володимиру...

У Києві відновлюють зруйнований вандалами пам'ятник князю Володимиру

06.06.2014, 09:21
У Києві відновлюють зруйнований вандалами пам'ятник князю Володимиру - фото 1
Частину пам'ятника рівноапостольному князю Володимиру на київській Набережній недалеко від Поштової площі розбили в квітні. Крім руйнувань, обписали пам'ятник фарбою.

Володимир.jpgЧастину пам'ятника рівноапостольному князю Володимиру на київській Набережній недалеко від Поштової площі розбили в квітні. Крім руйнувань, обписали пам'ятник фарбою.

Єромонах Мелхиседек (Гордієнко) на своїй сторінці в Facebook оголосив про збір коштів на відновлення пам'ятника. Зараз реставраторам вдалося приступити до роботи.

«Ми вже приварили хрест, відновили руки пам'ятника, залишилися реставраційні малярні роботи, - розповів кореспонденту Парвмир по телефону єромонах Мелхиседек, - адже пам'ятник був розписаний фарбою».

Крім того, належить вирішити і проблеми з електрикою.

Архиманрит Аліпій (Світличний), коментуючи руйнування пам'ятника раніше зазначав: «До 1025-річчя Хрещення Русі (тільки влітку 2013!) були на Набережній біля місця Хрещення Русі встановлені горельєфи (автор - Олександр Моргацький) князя Володимира і Предтечі Господнього Іоанна, Вони стали візитівкою святого місця на Дніпрі і їх можна було споглядати саме з річки. Прикрашені орнаментом і предстоянням ангелів, вони немов продовжували своє священне творення Хрещення. А тепер - ось! Помилуйтеся, українці. Скільки ненависті до святості треба мати, щоб так поглумитися над дорогоцінним образом для нашого народу! Щоб було зрозуміліше; в руці князь тримав Хрест!»

Роботи з відновлення пам'ятника тривають. Про це повідлмиляє Правмир.