• Головна
  • Теми
  • УКУ видав бестселер про Івана Павла ІІ «Свідок надії»...

УКУ видав бестселер про Івана Павла ІІ «Свідок надії»

24.06.2011, 18:53
УКУ видав бестселер про Івана Павла ІІ «Свідок надії» - фото 1

24 червня Інститут історії церкви Українського католицького університету до десятиріччя візиту в Україну папи Івана Павла ІІ презентував україномовне видання книги Джорджа Вайгеля «Свідок надії. Життєпис Івана Павла ІІ». Книга побачила світ українською мовою два дні тому.

Михалейко.jpg24 червня Інститут історії церкви Українського католицького університету до десятиріччя візиту в Україну, зокрема до Львова, папи Івана Павла ІІ, презентував україномовне видання книги Джорджа Вайгеля «Свідок надії. Життєпис Івана Павла ІІ». Директор Інститут історії церкви Українського католицького університету отець Андрій Михалейко повідомив, що книга побачила світ два дні тому.

Нове видання було презентоване у Києві і Львові і вручене у подарунок чотирьом номінантам премії ім. Блаженого Кароля Войтили під час прес-конференції у Zaxid.net.

Отець А.Михалейко зазначив: «Дуже приємно, коли святкуємо десятиліття приїзду Папи в Україну, презентувати український переклад цієї книги, яка уже стала бестселером».

«Це, напевне, - найкраща на сьогодні біографія Івана Павла ІІ. Ця біографія є унікальна тим, що в ній можна прочитати більше, ніж те, що ми можемо на загал дізнатися з мас-медіа, з повідомлень про життя церкви, про подорожі папи, його зустрічі. Автор цією книгою намагався зазирнути за лаштунки Церкви, так би мовити. І зокрема намагався показати Кароля Войтилу, яким він є», - підкреслив він.

Важливо, що автор мав безпосередній контакт з папою. «Сам автор згадує, що провів понад особистих 10 зустрічей з Іваном Павлом ІІ, готуючи книгу. Йому дуже імпонувало, що Кароль Войтила ніколи не ставив якихось рамок. Він сказав: «Я вам говорю, те що я відчуваю внутрішньо, але це вже ваша відповідальність, як ви це представите у цій книзі. Я думаю, Джордж Вайгль зробив це справді блискуче. Про це свідчить те, що книга стала бестселером, і перекладена кількома мовами», - додав о. А.Михалейко.

прес-конференція-РІСУ.jpg

Під час прес-конференції Омелян Ощудляк, корреспондент каналу "1+1",  один із номінантів премії ім. Блаженного Кароля Войтили, отримавши у подарунок книгу «Свідок надії. Життєпис Івана Павла ІІ», зазначив, що раніше придбав польське видання саме цієї книги, готуючи сюжет про життя і молоді роки Папи Івана Павла ІІ. І тепер приємно побачити вихід у світ українського видання.