В Україні видали першу християнську електронну книгу

22.02.2011, 15:31
В Україні видали першу християнську електронну книгу - фото 1
За декілька днів на Amazon.com і в офіційному магазині електронних книг Apple з’являться перші на пост-радянському просторі християнські електронні книги українською мовою. Кожна із них абсолютно сумісна з усіма платформами і електронними читалками.

Художниця.jpgЗа декілька днів на Amazon.com і в офіційному магазині електронних книг Apple з’являться перші на пост-радянському просторі християнські електронні книги українською мовою. Кожна із них абсолютно сумісна з усіма платформами і електронними читалками. Зараз їх уже можна придбати у форматах для онлайн-читання, а також для таких букрідерів як Sony Reader, Kindle від Amazon, Nook від Barnes&Noble.

Першопрохідцем у цій справі стало українське християнське видавництво «Ездра». За словами його директора Андрія Кравченка, «Ездра» планує поступово перевести всі книжки в електронний вигляд.

"Насправді, бажання читачів – це, як не крути, закон. Після дискусії на сайті РІСУ про авторські права, де виявилося багато охочих читати саме непіратські версії електронних книжок, ми усвідомили, що час рухатися вперед. І не помилилися – хоча книжки лише з’явилися в онлайн-магазині, уже є перші покупці", - зазначає в коментарі для РІСУ Андрій Кравченко.

Також директор видавництва наголосив, що в християнському книговидавництві України настав історичний момент – на пост-радянському просторі вийшла перша повноцінна електронна християнська книга мовою оригіналу – «Художниця» української письменниці Надії Гербіш. А першою перекладною книжкою, виданою в електроному вигляді, став бестселер «Приборкання тигра» Тоні Ентоні.

Перед покупкою будь-якого з електроних видань можна безкоштовно скачати частину книжки для попереднього перегляду, зазначають видавці.