• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині реалізовують проект із захисту дерев’яних храмів...

На Рівненщині реалізовують проект із захисту дерев’яних храмів

04.10.2016, 15:17
На Рівненщині реалізовують проект із захисту дерев’яних храмів - фото 1
Громадська організація «Інститут українського модернізму» (ІУМ) з Рівного реалізовує проект «Архітектура дерев’яних церков Рівненщини: минуле, сьогодення, майбутнє».

Громадська організація «Інститут українського модернізму» (ІУМ) з Рівного реалізовує проект «Архітектура дерев’яних церков Рівненщини: минуле, сьогодення, майбутнє».

Метою проекту є звернути увагу громадськості до проблеми збереження дерев’яної храмової спадщини краю. Нині на Рівненщині зареєстрована 131 пам’ятка дерев’яної церковної архітектури. Під час дослідження члени організації виявили та обстежили понад 80 дерев’яних храмів, з них 25 є об’єктами, які представляють високу історико-культурну цінність.

З метою популяризації дерев’яної церковної спадщини регіону, в рамках проекту оголошено конкурс дитячого малюнку «Дерев’яне диво», фотоконкурс для всіх бажаючих «Храми в Інстаграмі», а також конкурс серед студентів-архітекторів на кращий проект дерев’яного храму.

У листопаді у Рівному планується проведення семінару для священиків щодо заходів збереження дерев’яних церков, на якому буде презентовано електронну мапу дерев’яних храмів Рівненської області.

Проект здійснюється у рамках програми Східного партнерства та за підтримки Європейського Союзу. Основним партнером проекту є Асоціація агенцій місцевої демократії ALDA (Франція). Головним партнером в Україні є Центр культурного менеджменту (м. Львів).

Детальну  інформацію про нашу організацію, а також про заходи в рамках вищеокресленого проекту можна дізнатися на сайті ium.org.ua та у соцмережі Фейсбук www.facebook.com/instukrmod.

Михайлівська церква с. Старожуків Рівненського району