• Головна
  • Новини
  • Кабмін доручив до 2020 року відреставрувати "Софію Київську" та Собор святого Юра...

Кабмін доручив до 2020 року відреставрувати "Софію Київську" та Собор святого Юра

24.07.2016, 13:40
Кабмін доручив до 2020 року відреставрувати "Софію Київську" та Собор святого Юра - фото 1

Кабінет Міністрів України утворив Організаційний комітет і затвердив план заходів із відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі – України, а також уряд доручив до 2020 року відреставрувати "Софію Київську" та Собор святого Юра. Відповідне розпорядження було схвалене на засіданні Уряду 22 липня 2016 р.

Кабінет Міністрів України утворив Організаційний комітет і затвердив план заходів із відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі – України, а також уряд доручив до 2020 року відреставрувати "Софію Київську" та Собор святого Юра.  Відповідне розпорядження було схвалене на засіданні Уряду 22 липня 2016 р., передає УНН.

Згідно з рішенням уряду, співголовам Організаційного комітету - віце-прем'єр-міністру України відповідно до функціональних повноважень та заступнику Глави Адміністрації Президента України відповідно до функціональних повноважень - надається право затвердити його персональний склад та вносити у разі потреби до нього зміни.

Софія_1.jpg

До складу Оргкомітету увійшли Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі, Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, міністр культури, міністр освіти і науки, міністр молоді та спорту, міністр фінансів, міністр внутрішніх справ, міністр інфраструктури, Голова СБУ (за згодою), представники Міністерства закордонних справ, Міністерства інформаційної політики, Голова Київської міськдержадміністрації, Голова Держкомтелерадіо, представник Української православної церкви (за згодою), Української православної церкви Київського патріархату (за згодою), Української греко-католицької церкви (за згодою), Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (за згодою).

Відповідно до Плану заходів, у Києві та інших населених пунктах 28 липня будуть проведені урочистості із відзначення Дня хрещення Київської Русі – України за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань, релігійних організацій, а також за участі представників зарубіжних релігійних центрів.

Святоюрський.jpg

У навчальних закладах планується проведення лекцій, бесід, тематичних заходів, а також національно-патріотичних заходів для молоді, присвячених відзначенню Дня хрещення Київської Русі – України.

Крім того, уряд доручив Мінкультури, Міністерству фінансів, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Київські та Львівські облдержадміністрації впродовж 2016 - 2020 років провести роботи з ліквідації аварійного стану, реставрації та реабілітації комплексу споруд Національного заповідника «Софія Київська» у місті Києві та Собору святого Юра у місті Львові.