• Головна
  • Новини
  • Польський аристократ повернув пам’ятний хрест греко-католицькому храму...

Польський аристократ повернув пам’ятний хрест греко-католицькому храму

27.04.2015, 12:33
Польський аристократ повернув пам’ятний хрест греко-католицькому храму - фото 1
Греко-католицьку церкву Різдва Пресвятої Богородиці в селі Тартаків Сокальського району Львівської області відвідав нащадок відомого в Україні та Польщі аристократичного роду і колишній польський дипломат князь Станіслав Чарториський.

RV5872_.gif-5.gifГреко-католицьку церкву Різдва Пресвятої Богородиці в селі Тартаків Сокальського району Львівської області відвідав нащадок відомого в Україні та Польщі аристократичного роду і колишній польський дипломат князь Станіслав Чарториський. В Україну він завітав, щоби повернути церковній громаді пам’ятний хрест із розп’яттям, повідомляє Радіо Ватикану.

Гість пояснив, що свого часу він придбав цей хрест як антикваріат у Польщі та вважав його за православний. Згодом вияснив, що у 1898 році вдячні парафіяни подарували його католицькому священику о. Омеляну Левицькому, за душпастирювання якого у 1875 році збудовано церкву в тодішньому містечку Тартакові.

Пан Станіслав Чарториський вирішив повернути хрест до згаданого храму. Свій задум він здійснив за підтримки Генерального консульства Польщі у місті Львові та згоди Курії Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ.

«Я дуже радий, що можу цей хрест повернути в належне для нього місце, – сказав після урочистої Святої Літургії пан посол Станіслав Чарториський. – Нехай будуть вислухані наші молитви до Господа про благополучне і європейське майбуття для незалежної України, які ми всі разом складаємо тут біля цього хреста».