• Головна
  • Новини
  • Голова Мінкульту запропонував звільнити директора "Софії Київської"...

Голова Мінкульту запропонував звільнити директора "Софії Київської"

19.12.2014, 16:12
Голова Мінкульту запропонував звільнити директора "Софії Київської" - фото 1
Віце-прем’єр-міністр — міністр культури України В’ячеслав Кириленко запропонував звільнити директора національного заповідника "Софія Київська". Про це він повідомив у своєму мікроблозі в Twitter, передає УНН.

36b.gif-y.gifВіце-прем’єр-міністр — міністр культури України В’ячеслав Кириленко запропонував звільнити директора національного заповідника "Софія Київська". Про це він повідомив у своєму мікроблозі в Twitter, передає УНН.

"З огляду на стан у деяких музеях та заповідниках, зроблю пропозицію на звільнення ще деяким директорам. По "Софії Київській" уже це зробив", - зазначив він.

Також В.Кириленко зазначив, що директор "Софії Київської Сердюк" пішла на "лікарняний" після того, як у заповіднику обвалилася стіна.

Нагадаємо, у жовтні в Києві в заповіднику "Софія Київська" обвалилася частина стіни завдовжки 50 метрів.

Довідка: Національний заповідник "Софія Київська" - історико-архітектурний заповідник національного значення в Україні. Заснований 1934 року на території Софійського монастиря. У 1994 році отримав статус національного.

До складу заповідника входять пам'ятки світового значення: Софійський собор з комплексом монастирських споруд, Золоті ворота, Кирилівська, Андріївська церква (всі — Київ), Судацька фортеця (Крим).