• Головна
  • Новини
  • Львів відзначить 250-ліття Бойківської церкви, що в Шевченківському гаю...

Львів відзначить 250-ліття Бойківської церкви, що в Шевченківському гаю

03.07.2013, 12:29
Церква є унікальною пам’яткою бойківської сакральної архітектури.

Для громади Львова, духовенства та Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» 2013-й рік знаменний особливою подією. Головній церкві у центральній частині Музею, яку привіз митрополит Андрей Шептицький з с. Кривка Турківського району, виповнюється 250 років.

Відтак, 7 липня на території «Шевченківського гаю» відбудеться урочисте святкування річниці унікального шедевру бойківської сакральної архітектури. Про це інформує Zik.

Урочистості розпочнуться об 11.00 Архієрейською літургією у церкві із с. Кривка за участю зведеного хору у складі хорів «Осанна» Храму Божої Премудрості, Хорової капели « Боян», «Вірую» Храму Ольги і Єлизавети та Хору гарнізонного храму Петра і Павла.

На галявині біля церкви відбудуться виступи провідних наукових співробітників Інституту народознавства НАН України за участю делегації з с. Кривки та голови Всесвітнього Бойківського товариства.

Також буде презентація проекту «За голосом трембіти» (з нагоди відзначення 10-річчя Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини») та альбому «Мистецтво Боківщини». Відбудуться і бойківські фестини за участю фольклорно-етнографічних колективів м.Львова та Бойківщини, автентичні танці з гуртом «Коралі».

О 18:00 запланована святкова вечірня.

На найменших учасників дійства чекає пленер «Кривка очима дітей» та майстер-класи з різних видів ремесел.

Довідка.

Церква є унікальною пам’яткою бойківської сакральної архітектури. Завдяки сприянню українських вчених М. Драгана, І. Свенціцького та великого духовного провідника митрополита Андрея Шептицького, церква Св. Миколая була перевезена із с. Кривки до Львова та встановлена у тій частині Кайзервальду, де з ініціативи митрополита, створювалася Свято-Іванівська лавра Студитського уставу. У 1931 році церква була встановлена та освячена.