• Головна
  • Новини
  • Археологи повідомили результати дослідження святині храму Гробу Господнього в Єрусалимі...

Археологи повідомили результати дослідження святині храму Гробу Господнього в Єрусалимі

01.11.2016, 11:08
Археологи повідомили результати дослідження святині храму Гробу Господнього в Єрусалимі - фото 1
Археологи завершили дослідження святині храму Гробу Господнього в Єрусалимі.

Археологи завершили дослідження святині храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Про це повідомляє National Geographic.

Як встановлено, похоронне Ложі Христа збереглося неушкодженим. Це вперше за 450 років була знята мармурова плита, яка закриває похоронне ложе.

Гріб_Господній.jpg

Коли вчені розібрали каміння, то знайшли під ними іншу плиту з викарбуваним на ній хрестом, яка, як припускають вчені, була встановлена ​​за часів Хрестових походів.
На завершальному етапі роботи дослідники виявили висічений у вапняку похоронне ложе. З'ясувалося, що воно збереглося цілим, незважаючи на те, що стіни печери, в якій воно перебувало, були зруйновані разом з початковою будівлею храму Гробу Господнього на початку XI століття за наказом халіфа Хакіма, під владою якого в той час знаходився Єрусалим.

Як відомо, місце поховання Ісуса Христа було виявлено через три століття після розп'яття посланцями римського імператора Костянтина, який проголосив християнство державною релігією.

«Ми не можемо з абсолютною впевненістю сказати, що місце, де стоїть храм Гробу Господнього, є місцем поховання Ісуса, однак у нас, безумовно, немає іншого місця, яке б настільки ж точно відповідало йому, і у нас немає підстав відкидати справжність цього місця», – цитує National Geographic ізраїльського експерта по археології Єрусалима Данная Бахаті.
Нагадаємо, мармурову плиту з похоронного ложа Христа в Кувуклії – каплиці над Гробом

Господнім в Єрусалимському храмі Воскресіння Христового археологи зняли 26 жовтня. Плита була встановлена ​​в XVI столітті і з тих пір не піднімалася. Знявши плиту, вчені виявили під нею багато кам'яних уламків.