• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі Філософський клуб спробував розвіяти комуністичний міф про Шептицького...

У Запоріжжі Філософський клуб спробував розвіяти комуністичний міф про Шептицького

27.11.2014, 10:59
У Запоріжжі Філософський клуб спробував розвіяти комуністичний міф про Шептицького - фото 1
У Запоріжжі Філософський клуб державної інженерної академії провів засідання, присвячене постаті Митрополита Андрея Шептицького.

0.gif-9.gifУ Запоріжжі Філософський клуб державної інженерної академії провів засідання, присвячене постаті Митрополита Андрея Шептицького.

Організовуючи зустріч, представники клубу ставили перед собою мету розібратися, ким насправді був Митрополит, оскільки переважна більшість мешканців східних регіонів України вихована на радянській пропаганді, яка завжди змальовувала Андрея Шептицького винятково у негативному ракурсі.

«Ми мусимо знайти в собі відвагу, мужність, щоб по-дорослому відповісти на «незручні» питання щодо митрополита Андрея. На жаль, більшості Шептицький відомий з книг та фільмів, які тиражувала радянська влада, фальсифікуючи факти, щоб оббрехати, знівелювати авторитет, який він здобув за життя. Нам належить спростовувати наклепи радянських ідеологів і реабілітувати цю людину, яку ще за життя українці називали своїм Мойсеєм.І треба віддати належне у прагненні Митрополита Андрея Шептицького творити Українську державу, у плеканні духовності українського народу, поширенні освіти, культури», - зазначив у доповіді отець Андрій Бухвак, настоятель запорізького храму УГКЦ.

Свою розповідь священик проілюстрував документальним фільмом про Слугу Божого Андрея та книгами різного політичного ґатунку.Відповів на численні запитання учасників засідання клубу, в тому числі і про «причетність» Шептицького до СС «Галичини» тощо.

Зважаючи на таку активність аудиторії, у свою чергу, Філософський клуб запропонував провести загально міську науково-практичну конференцію наступного року, на честь 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького.