• Головна
  • Новини
  • Архимандрит УПЦ (МП) відслужив заупокійну літію за Степаном Бандерою...

Архимандрит УПЦ (МП) відслужив заупокійну літію за Степаном Бандерою

17.10.2012, 08:53
Архимандрит УПЦ (МП) відслужив заупокійну літію за Степаном Бандерою - фото 1

Уповноважений УПЦ (МП) з питань вищої освіти і науки, ректор духовно-навчально-наукового комплексу «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія - Карпатський університет імені Августина Волошина», професор, архимандрит Віктор (Бедь) відслужив заупокійну літію за убієнним агентами радянського комуністичного режиму провідником Організації українських націоналістів і Української повстанської армії Степаном Бандерою та всіма жертвами кривавих подій національно-визвольних змагань за державну незалежність України у ХХ столітті.

Stepan_BanderaУповноважений УПЦ (МП) з питань вищої освіти і науки, ректор духовно-навчально-наукового комплексу «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія - Карпатський університет імені Августина Волошина», професор, архимандрит Віктор (Бедь) відслужив заупокійну літію за убієнним агентами радянського комуністичного режиму провідником Організації українських націоналістів і Української повстанської армії Степаном Бандерою та всіма жертвами кривавих подій національно-визвольних змагань за державну незалежність України у ХХ столітті. Про це повідомляє сайт УУБА-КаУ.

Довідка: Степан Андрі́йович Бандера (народився 1 січня 1909, Старий Угринів, Австро-Угорщина, тепер Калуського району Івано-Франківської області, Україна -помер (загинув) 15 жовтня 1959, Мюнхен, Німеччина) - видатний український політичний діяч, ідеолог українського націоналiстичного руху ХХ століття, після розколу Організації українських націоналістів голова Проводу ОУН-Б.

Степан Бандера був одним із авторів Акту проголошення Української Держави 30 червня 1941 року. 5 липня 1941 року Степана Бандеру була заарештовано фашистським режимом гітлерівської Німеччини, що віроломно окупувала Україну і взято під домашній арешт, а з 15 вересня 1941 року в центральну Берлінську тюрму (за проголошення державної незалежності України). З початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен в бункері «Целленбау». У вересні 1944 року його звільнили і запропонували участь в керівництві антирадянського озброєного руху в тилу Червоної армії, однак Степан Бандера відхилив пропозицію і на співпрацю не погодився. Комуністичний радянський уряд уповноважив КГБ вчинити вбивство Степана Бандери в Мюнхені, ФРН. Це здійснив радянський агент Богдан Сташинський 15 жовтня 1959 року.