• Головна
  • Новини
  • Вперше в Україні покажуть унікальну Біблію з літографіями Сальвадора Далі...

Вперше в Україні покажуть унікальну Біблію з літографіями Сальвадора Далі

11.09.2012, 09:56
Вперше в Україні покажуть унікальну Біблію з літографіями Сальвадора Далі - фото 1
З позолоченою обкладинкою та дорогоцінним камінням.

біблія.jpgЛьвів стане першим містом в Україні, в якому можна буде побачити унікальну Біблію з літографіями Сальвадора Далі. Презентація Біблії відбудеться у четвер, 13 вересня, під час Форуму видавців у Львові, інформує iPress.ua з посиланням на прес-службу видавництва "Клуб сімейного дозвілля".

Як повідомляють у видавництві, права на відтворення ілюстрацій Сальвадора Далі придбали безпосередньо у власника літографій – італійського колекційного дому Альбаретто.

Унікальний фоліант ручної роботи на 900 сторінок містить текст Старого і Нового заповітів.  А літографії Далі віддруковані за допомогою сучасних технологій перенесення кольорів.

Обкладинку Біблії зробили з натуральної шкіри, вкрили позолотою та прикрасили дорогоцінним камінням: діамантом, рубіном, аметистом і малахітом. 

Над виробництвом книги працювали представники одразу декількох професій: друкарі, палітурники та ювеліри з трьох країн - Німеччини, Чехії та Словаччини.

Як повідомили у видавництві, наклад Священного Письма обмежений: в Україні видадуть усього 500  книг.

Зазначимо, що Сальвадор Далі проілюстрував ключові сюжети Біблії ще у 1967 році, загалом вийшло 105 літографій. Спеціальний комплект, оздоблений  білою шкірою і прикрашений золотом,  прийняв у дар Папа Римський. На початку 90-х Біблію Далі видали в Німеччині.

У минулому році вона з`явилась у Чехії, згодом у Словаччині. Наразі примірники цієї Біблії прикрашають бібліотеки президентів та керівників духовенства цих країн, а також Папи Бенедикта XVI.

Наступна презентація перевиданої Біблії відбудеться 4 жовтня у Києві у рамках виставкового проекту, який вперше представить старовинні коштовні видання з приватних зібрань знаних вітчизняних колекціонерів.

 

Теги: #Біблія