• Головна
  • Теми
  • Українське Біблійне Товариство презентувало нові видання...

Українське Біблійне Товариство презентувало нові видання

28.01.2010, 13:05
Українське Біблійне Товариство презентувало нові видання - фото 1
У рамках заключної екуменічної зустрічі Тижня молитов за єдність християн Біблійне товариство України організувало виставку Біблій та іншої літератури, виданої в УБТ протягом 2009 року.

exklusiv.gifKomendant.jpgКИЇВ – 25 січня у рамках заключної екуменічної зустрічі Тижня молитов за єдність християн Біблійне товариство України організувало виставку Біблій та іншої літератури, виданої в УБТ протягом 2009 року.

«Єдність християн не може бути без двох чинників: Слова Божого і молитви. Ми як Біблійне товариство пропонуємо Слово, і тепер наше спільне завдання як християн – молитись!», – зазначив Президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант.

Під час екуменічної молитви за участю єрархів українських Церков, яка відбувалась у храмі Св. Катерини, Григорій Комендант також розказав про будівництво Національного Дому Біблії, відкриття якого заплановане на 22 червня 2011 року, коли УБТ відзначатиме 20 років своєї діяльності.

Як розказав у коментарі для РІСУ генеральний секретар Українського Біблійного товариства Олександр Бабійчук, у 2009 році УБТ видало 76 видів українських Біблій у перкладі Івана Огієнка – у різному форматі та з різними обкладинками. Їх загальний наклад становить понад 31 тисячу примірників. Окрім того, за словами О. Бабійчука, цього ж року було видано по 10 тисяч примірників великих та дитячих Біблій, а також 17 тисяч Біблій російською мовою.

Bible.jpg«Біблійне Товариство намагається врахувати інтереси різних категорій людей, щоби Слово Боже було доступним для кожного українця. Так, протягом року ми видали 28 тисяч примірників частин Біблії великим шрифтом, спеціально для людей похилого віку та зі слабким зором. Це "Псалтир" та "Євангеліє від Марка"», – зазначив він.

Ще одним проектом, який успішно реалізовує УБТ, Олександр Бабійчук назвав Новий Завіт татарською мовою. Завдяки співпраці УБТ з християнськими спільнотами Криму ці Нові Завіти знаходять свого читача серед кримсько-татарського населення півострова.

Світлини - Юрій Тивончук