• Головна
  • Новини
  • Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних християн з Томосом...

Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних християн з Томосом

06.01.2019, 11:36
Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов привітав православних християн з отриманням автокефалії ПЦУ та висловив надію на поглиблення міжрелігійного діалогу.

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов привітав православних християн з отриманням автокефалії ПЦУ та висловив надію на поглиблення міжрелігійного діалогу.

Про це муфтій написав у себе на Фейсбук-сторінці.

«Від імені мусульман України, вітаю православних християн з отриманням Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви!

Ця подія вже увійшла в історію України як великий крок з розбудови не лише незалежної та всесвітньо визнаної Православної Церкви, але і як великий крок по розбудові та зміцненню незалежної Української Держави!», - зазначив він.

«Саме в століття Соборності України, що ми будемо відзначати цього року, українська нація здобула один з найпотужніших духовних чинників, що забезпечуватиме та охоронятиме справжню незалежність України - Помісну Православну Церкву», - додав Саїд Ісмагілов.

Муфтій побачав очільнику ПЦУ плідної роботи у розбудові Церкви.

«Бажаємо Митрополиту Київському та всієї України блаженнійшому Епіфанію плідної роботи у подальшій розбудові Церкви, та маємо надію на подальше поглиблення міжрелігійного діалогу та плідної співпраці між християнами та мусульманами України.

Всевишній Господь у Священному Корані констатує, що християнство та іслам є близькими релігіями, і між нам багато спільного, особливо в духовно-моральних цінностях та традиціях доброчинності.

Засвідчуючи це, ми висловлюємо нашу повагу християнам України, й готовність до співпраці задля щасливого майбутнього України», - наголосив Муфтій Саїд Ісмагілов.