• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України рішуче засуджують напад на церкву у Франції та вбивство священика...

Мусульмани України рішуче засуджують напад на церкву у Франції та вбивство священика

29.07.2016, 15:13
Мусульмани України рішуче засуджують напад на церкву у Франції та вбивство священика - фото 1
За словами муфтія, заборона завдавати шкоду культовим спорудам, вірянам що там моляться, ченцям та священикам походить від пророка Мухаммада, який з повагою ставився до християн.

Саїд.jpgНа напад на католицьку церкву в Сант-Етьєн-дю-Рувре, коли під час меси двоє злочинців вбили 84-річного священника Жака Амеля, відреагував муфтій Саід Ісмагілов.

«Ми б дуже хотіли, щоб цей та інши злочини не пов’язували з Ісламом, адже такі дії повністю протирічать приписам Ісламу. Терористи пробили чергове дно та порушили ще один фундаментальний принцип Ісламу, що категорично забороняє нападати на культові споруди та вбивати священиків, ченців і людей що знаходяться у храмах/ Цей злочин вже засудили мусульманські організації Франції та Європи. Ми, в свою чергу, засуджуємо цей гріх та злочин від імені мусульман України», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами муфтія, заборона завдавати шкоду культовим спорудам, вірянам що там моляться, ченцям та священикам походить від пророка Мухаммада, який з повагою ставився до християн. Навіть під час війни пророк Мухаммад, відправляючи армію у військовий похід давав такі настанови: «Виходячі у військовий похід не ошукуйте і не будьте зрадниками! Не поневічуйте, не калічте, й не катуйте! Не вбивайте дітей, старих, жінок, а також тих, хто молиться у своїх храмах, та ченців!»

«Таким чином, навіть у випадку бойових дій храми, віряни та церковний клір згідно законам Ісламу є недоторканими. А в мирні часи й поготів. Але терористи не шанують закони Корана та настанови пророка. Вони порушують все, що свято для мусульман, і своїми діями викликають ісламофобію та гнів проти мусульман. Ніхто не є захищеним від їх злочинів, в тому числі і мусульмани.Від імені мусульман України ми рішуче засуджуємо напад на церкву і вбивство священиків та вірян, висловлюємо свій жаль та співчуття, та маємо надію, що ми разом подолаємо це лихо», – наголошує Саід Ісмагілов.