Кримські татари запропонували УПЦ КП служити в мечетях

28.03.2014, 13:48
Кримські татари запропонували УПЦ КП служити в мечетях - фото 1
У Криму священики Української Православної Церкви Київського Патріархату готові відправляти свої богослужіння в мечетях - такий прихисток їм запропонували кримські татари.

77898.jpgУ Криму священики Української Православної Церкви Київського Патріархату готові відправляти свої богослужіння в мечетях - такий прихисток їм запропонували кримські татари.

Про це заявив речник Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря), повідомляє «5 канал».

На тепер, за його словами, двоє священиків уже залишило Крим, ще одинадцять на чолі з архиєпископом Климентом продовжують звершувати там богослужіння. Але усе духовенство Київського Патріархату було вимушене вивезти з півострова свої сім’ї.

На запрошення кримських татар молитися в мечетях - православні погодяться, якщо в своїх церквах в Криму вони відчують небезпеку або якщо священиків і прихожан Київського Патріархату просто проженуть з їхніх храмів.

“Якщо не буде можливості нам, нашим священикам і парафіянам молитися в своїх храмах, то вони нададуть місце у мечетях. І запевнили, що вони будуть допомагати захищати наші права і дадуть можливість молитися в своїх культових спорудах”, — заявив архиєпископ УПЦ КП Євстратій.