• Головна
  • Новини
  • На Львівщині парафія УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату...

На Львівщині парафія УПЦ (МП) перейшла до Київського Патріархату

04.12.2016, 11:26
Парафія села Великополе у Яворівському районі, що на Львівщині, перейшла з УПЦ в УПЦ КП. Про це йдеться у розпорядженні ЛОДА № 918/0/5-16 від 28 листопада "Про статути релігійних громад", повідомляють Варіанти.

Парафія села Великополе у Яворівському районі, що на Львівщині, перейшла з УПЦ в УПЦ КП.

Про це йдеться у розпорядженні ЛОДА № 918/0/5-16 від 28 листопада "Про статути релігійних громад", повідомляють Варіанти.

Так, пунктом першим документа зареєструвано у новій редакції статут релігійної громади Української Православної Церкви парафії Собору Пресвятої Богородиці в селі Великополе Яворівського району Львівської області (статут зареєстровано рішенням виконкому Львівської облради від 17 вересня 1991 року № 495), виклавши його, з урахуванням зміни громадою юрисдикційної належності, як статут релігійної громади Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Собору Пресвятої Богородиці с. Великополе Яворівського району Львівської області.

Зазначимо, що торік церква у с. Великополе згоріла, цього року митрополит УПЦ КП освятив наріжний камінь майбутнього нового храму села.

Пунктом другим розпорядження зареєстровано у новій редакції статут релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви парафії Вознесіння Господнього у Мостиськах (статут зареєстровано рішенням виконавчого комітету Львівської обласної ради народних депутатів від 17 вересня 1991 року № 495, у новій редакції – розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 06 червня 2013 року № 322/0/5-13, від 26 листопада 2014 року № 635/0/5-14).

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови – керівника апарату ОДА Маріанну Вільшинську.

Нагадаємо, що у листопаді також парафія УАПЦ церкви Богоявлення Господнього у селі Подорожнє Стрийського району перейшла до Української Православної Церкви Київського Патріархату.