• Головна
  • Новини
  • На Черкащині чотири тисячі вірян покинули УПЦ (МП) і взялися зводити власний храм...

На Черкащині чотири тисячі вірян покинули УПЦ (МП) і взялися зводити власний храм

18.10.2016, 10:18
На Черкащині чотири тисячі вірян покинули УПЦ (МП) і взялися зводити власний храм - фото 1
У селі Білозір’я на Черкащині започатковано будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату.

IMG_47pg.jpg-ddd.jpgУ селі Білозір’я на Черкащині започатковано будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Тут діє парафія УПЦ (Московського Патріархату), а з початком російської агресії проти України віряни прагнули перейти в УПЦ Київського Патріархату. Було зібрано більше чотирьох тисяч підписів за перехід, також було заплановано збори громади, проте священнослужителі МП автобусами привозили людей із Сміли та із інших населених пунктів, щоби зірвати наміри місцевої громади.

Згодом, щоби не збурювати протистояння між людьми в селі, було зареєстровано нову парафію УПЦ Київського Патріархату. На даний час вже виділено земельну ділянку під будівництво нового храму, де люди зможуть прославляти Господа українською мовою, молитися за українських захисників, а також не підтримувати духовно та матеріально московського Патріарха Кирила, за якого ревно молиться церква країни агресора в Україні, повідомляє черкаський сайт Про Все.

Православну громаду села Білозір’я 15 жовтня із архипастирським візитом відвідав митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Чин освячення хреста та місця під будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці митрополит Іоан звершив у співслужінні Черкаського благочинного протоєрея Андрія Шпунта, настоятеля парафії протоєрея Івана Сідельника та духовенства Черкаського, Смілянського та Шполянського благочинь. Молитовно розділити радість заснування храму прийшло багато жителів Білозір’я, місцеве козацтво та керівники села.

На будівництво храму було передано сертифікат на суму 25 тис. грн від одного з народних депутатів.