• Головна
  • Новини
  • Перспективи автокефалії Київського Патріархату досить близькі, - речник УПЦ КП...

Перспективи автокефалії Київського Патріархату досить близькі, - речник УПЦ КП

17.06.2016, 11:08
Перспективи автокефалії Київського Патріархату досить близькі, - речник УПЦ КП - фото 1
Перспективи історичного визнання Української Православної Церкви Київського Патріархату автокефальною Церквою досить близькі. Про це в коментарі Укрінформу сказав прес-секретар Київського Патріархату владика Євстратій (Зоря).

8_tn.jpg-fff.jpgПерспективи історичного визнання Української Православної Церкви Київського Патріархату автокефальною Церквою досить близькі.

Про це в коментарі Укрінформу сказав прес-секретар Київського Патріархату владика Євстратій (Зоря).

"Це (визнання Київського Патріархату автокефальною Церквою - ред.) залежить від Вселенського Патріарха Варфоломія І та відсутності перешкод. До сих пір такою була позиція Москви", - додав він.

Архиєпископ Євстратій пояснив, що Вселенський Патріарх, прагнучи до проведення у кінці червня святого і великого Собору на Криті, був змушений враховувати позицію Москви, в тому числі і з українського питання. Але Москва від участі відмовилася, тому Вселенський Патріарх домовленостями не пов'язаний.

Однак владика Євстратій зазначив, що українське питання на Соборі розглядатися не буде, тому що порядок денний уже офіційно затверджений і опрацьований.

"Питання визнання автокефалії виключно в компетенції Вселенського Патріарха", - зазначив представник Київського Патріархату.

Він додав, що близько 30 років Українська Церква бореться за визнання автокефалії.