• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет попросив Патріарха Кирила не брехати пастві...

Патріарх Філарет попросив Патріарха Кирила не брехати пастві

12.04.2016, 10:25
Патріарх Філарет попросив Патріарха Кирила не брехати пастві - фото 1
Патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет розповів про те, що б він порадив Главі РПЦ Патріарху Кирилу при особистій зустрічі.

ima-d.gifПатріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет розповів про те, що б він порадив Главі РПЦ Патріарху Кирилу при особистій зустрічі.

"Я думаю, навряд чи така зустріч відбудеться. Проте, якби це сталося, я першим ділом нагадав би йому, що всі ми помремо. Нам всім доведеться постати перед судом Божим. Що ми Йому будемо говорити? Правду ми говорили своїй пастві? Якщо ні, то чому ми зайняли в Церкві такі високі посади? Я б дуже хотів це сказати Патріарху Кирилу. Ми повинні не забувати про те, що Бог є", - зізнався Патріарх Філарет в інтерв'ю "Радіо Польща", повідомляє РБК.

Також Предстоятель УПЦ КП наголосив, що Церква в Російській Федерації залишається під контролем політиків.

"В ідеологічних питаннях Московський Патріархат підконтрольний Кремлю. Вони не можуть вільно говорити те, що не угодно Москві. Так, вони агенти московського впливу, проте священики не перебувають під контролем спецслужб Росії", - зазначив Патріарх.