• Головна
  • Новини
  • Упродовж 2015 року 40 релігійних громад вирішили розпрощатися з Московським Патріархатом...

Упродовж 2015 року 40 релігійних громад вирішили розпрощатися з Московським Патріархатом

29.10.2015, 10:33
Все більше православних українців здійснюють конфесійні переходи від УПЦ (МП) до УПЦ КП. Про це повідомили під час круглого столу в Комітеті з питань культури і духовності, який відбувся у Києві 28 жовтня.

Все більше православних українців здійснюють конфесійні переходи від УПЦ (МП) до УПЦ КП.

Про це повідомили під час круглого столу в Комітеті з питань культури і духовності, який відбувся у Києві 28 жовтня.

Участь у заході взяли народні депутати України, представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, органів центральної виконавчої влади, Генеральної прокуратури України, експертів у сфері свободи совісті та захисту прав людини, громадських організацій.

Як передає Еспресо.TV, під час круглого столу повідомили, що з початку 2015 року по жовтень втричі зросла кількість конфесійних переходів. Якщо минулого року їх було 28, то зараз про намір змінити конфесійну приналежність заявили 67 громад.

Найбільше переходів зафіксовано з Московського Патріархату до Київського – 40.

Серед областей лідирує Рівненська область – 11 переходів.

Далі йдуть Київська - 8,

Полтавська - 5,

Кіровоградська – 5

Тернопільська – 4 .

8 громад УАПЦ заявили про своє бажання приєднатися до УПЦ КП, а 4 громади Київського Патріархату навпаки – вирішили перейти до Автокефальної Церкви.

Змінився і рейтинг довіри людей до Церкви. Якщо до 2015 року найбільше люди довіряли Церкві, другу позицію посідала армія, третю громадські організації і волонтери, до з 2015 цей показник змінився. На першому місці опинилися волонтери, а Церква спустилася до третього рядка.