• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) прокоментували заяву Предстоятеля УПЦ Канади про створення в Україні єдиної помісної Церкви...

В УПЦ (МП) прокоментували заяву Предстоятеля УПЦ Канади про створення в Україні єдиної помісної Церкви

03.08.2015, 15:01
В УПЦ (МП)  прокоментували заяву Предстоятеля УПЦ Канади про створення в Україні єдиної помісної Церкви - фото 1
УПЦ Канади і США мають набагато менший канонічний статус у рамках Константинопольського Патріархату, ніж наша Церква в рамках Московського Патріархату, – підкреслює голова Інформаційного відділу УПЦ.

Климент.jpgПатріарх Варфоломій неодноразово заявляв, що питання церковних розділень можуть вирішуватися тільки в руслі канонічних норм, і єдиним виходом подолання розколу українського православ'я може бути тільки повернення до Церкви тих, хто від неї відколовся.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, так прокоментував голова Інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент (Вечеря) заяву Предстоятеля УПЦ Канади митрополита Юрія (Калищука) про те, що Константинопольський Патріархат зробить все можливе, щоб в Україні була створена єдина помісна Церква.

Зокрема, про це Предстоятель УПЦ Канади заявив під час свого недавнього візиту до України з нагоди 1000-річчя преставлення князя Володимира.

«По-перше, статус митрополита Юрія досить неоднозначний у православному світі. До того ж, патріарх Варфоломій може і сам висловлювати власну позицію щодо того, якою може бути участь Константинопольського Патріархату у врегулюванні кризових явищ, пов'язаних з розколом українського православ'я», – зазначає єпископ Климент.

За його словами, в Українській Православній Церкві Київського Патріархату не раз заявляли, що вони не хочуть ставати частиною Константинопольського Патріархату і тим самим позбутися можливості претендувати на незалежність.

«До того ж, УПЦ Канади і США мають набагато менший канонічний статус у рамках Константинопольського Патріархату, ніж наша Церква в рамках Московського Патріархату», – підкреслює голова Інформаційного відділу УПЦ.

Як раніше повідомлялося, у липні цього року Українська Автокефальна Православна Церква відмовилася об'єднуватися з УПЦ КП.