• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині зав'язалась бійка між представниками Московського та Київського Патріархатів...

На Рівненщині зав'язалась бійка між представниками Московського та Київського Патріархатів

20.04.2015, 16:20
На Рівненщині зав'язалась бійка між представниками Московського та Київського Патріархатів - фото 1
На Рівненщині знову розгорівся міжконфесійний конфлікт за право власності на церкву. 20 квітня у селі Птича, що на Дубненщині, священнослужителі УПЦ (МП) разом із агресивно налаштованими молодиками зірвали замки і увійшли до опечатаного місцевого Свято-Успенського храму.

6vo2fdyPdf0.gif-5.gifНа Рівненщині знову розгорівся міжконфесійний конфлікт за право власності на церкву. 20 квітня у селі Птича, що на Дубненщині, священнослужителі УПЦ (МП) разом із агресивно налаштованими молодиками зірвали замки і увійшли до опечатаного місцевого Свято-Успенського храму.

Громада цієї церкви раніше вийшла з-під юрисдикції Московського Патріархату і перейшла до Київського, але УПЦ (МП) цей перехід не визнала легітимним.

За інформацією інтернет-порталу РівнеЧаРівне.інфо, між селянами, які боронили церкву від завезених "тітушок", відбулась бійка. Аби врегулювати конфлікт, до Птичі приїхали правоохоронці та представник Рівненської ОДА Олександр Корнійчук, керівник Дубенської РДА та благочинні обох церков.

На місці події міліціонери затримали жінку. У неї вилучили валюту, апаратуру та ножі. Зараз вона перебуває у місцевому райвідділку.

Нагадаємо, що торік восени під час опитування 407 членів громади села Птича проголосувало за перехід до КП, 305 – побажали залишитися під керівництвом УПЦ (МП), не проголосувало - 178 жителів, а 11 бюлетенів визнали зіпсованими. Представники Московської Патріархії не захотіли віддавати храм. У знак протесту вони кілька разів перекривали трасу Київ-Чоп, адже церква розташована якраз над дорогою. За рішенням суду церкву опечатали. Сьогодні прихильники УПЦ (МП) вирішили захопити опломбований храм силою.

2cd633NcWJk.gif-5.gif