• Головна
  • Новини
  • Депутати облради проситимуть СБУ втрутитися у релігійний конфлікт на Рівненщині...

Депутати облради проситимуть СБУ втрутитися у релігійний конфлікт на Рівненщині

19.12.2014, 15:39
Депутати облради проситимуть СБУ втрутитися у релігійний конфлікт на Рівненщині - фото 1
Депутат обласної ради та священик УПЦ КП Лучанін виступив перед колегами з проханням допомогти встановити мир та спокій у населених пунктах, де виникають протистояння на релігійному грунті.

158.gif-5.gifДепутат обласної ради та священик УПЦ КП Лучанін виступив перед колегами з проханням допомогти встановити мир та спокій у населених пунктах, де виникають протистояння на релігійному грунті.

Він розповів, що у селах, де більшість людей вирішила перейти до Київського Патріархату, тривають конфлікти. Московський Патріархат, за його словами, не хоче мирно вирішувати проблему. Зокрема, у Бадівці Острозького району в неділю трапилася бійка. Як стверджують представники УПЦ КП, під храм привезли чужих молодиків, які влаштували бійку.

Голова Рівненської облради Михайло Кириллов зі свого боку подав ідею створити депутатську комісію, яка разом із представниками релігійних конфесій вивчить проблему. Заодно він запропонував, щоб прокуратура розібралася у конфлікті у Бадівці, а СБУ більше не допускала, щоб під храми завозили чужих людей, які провокують конфлікти, повідомляє Рівне Вечірнє.