• Головна
  • Новини
  • Рівненська єпархія УПЦ КП зробила заяву щодо бійки біля церкви...

Рівненська єпархія УПЦ КП зробила заяву щодо бійки біля церкви

16.12.2014, 16:57
Прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП розповсюдила заяву щодо подій 14 грудня у с. Бадівка Острозького району Рівненської області.

Прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП розповсюдила заяву щодо подій 14 грудня у с. Бадівка Острозького району Рівненської області.

"Протягом останнього часу численні порушення Законодавства України з боку покровителів Рівненської єпархії Московського Патріархату призвели до конфлікту серед релігійної громади на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини в селі Бадівка Острозького району Рівненської області, а в останні дні – навіть до силового протистояння2, - йдеться у документі.

Як стверджують у Рівненській єпархії УПЦ КП, більше 90 відсотків вірних громади святої рівноапостольної Марії Магдалини висловилися за перехід до Київського Патріархату, «однак проплачені невідомими структурами молодики спортивної статури, які не є членами цієї громади, постійно перешкоджають законному волевиявленню православних християн здійснювати свої Богослужіння».

За словами благочинного Острозького благочиння о. Юрія Лукашика, 14 грудня 2014 року по закінченні Богослужіння, яке звершувалося на церковному подвір'ї с. Бадівка, завезені представники громади УПЦ (МП) спровокували бійку, в ході якої побили декількох місцевих парафіян.

При цьому Рівненська єпархія УПЦ (МП) знову у всьому звинувачує Київський Патріархат, який нібито хотів захопити храм, а вони таким чином «захищали своє в міру власних можливостей».

«Московський Патріархат знову видає бажане за дійсне, нараховуючи свою громаду  більш аніж півсотні прихожан». Однак за підрахунками місцевої громади, яка також достатньо добре знає своїх вірних, прихожан УПЦ (МП) виявилося в цей день аж 4 !!!, а всі інші – були «завезеними парафіянами», - заявляють представники УПЦ КП.

«Тому, з благословення архиєпископа Рівненського і Острозького Іларіона, прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП заявляє, що відповідальність за наслідки будь-яких провокацій проти громади на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини покладається на організаторів протистояння та представників місцевої влади, яка їм сприяє. Рівненська єпархія УПЦ КП й надалі усіма доступними законними методами буде захищати права своїх парафіян. Ми вдячні також усім представникам патріотичних політичних та громадських організацій, журналістам та всім тим, хто сприяє громаді у відстоюванні її законних прав і свобод, висвітлюючи правдиву інформацію про церковні події».