• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ (МП) зустрівся з делегацією Грузинської Православної Церкви...

Керуючий справами УПЦ (МП) зустрівся з делегацією Грузинської Православної Церкви

30.10.2014, 10:08
Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) 29 жовтня зустрівся з делегацією Грузинської Православної Церкви.

Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) 29 жовтня зустрівся з делегацією Грузинської Православної Церкви.

До складу грузинської делегації входили митрополити: Алавердський Давид, Батумський і Лазський Димитрій, Зугдідський і Цаішський Герасим, Чкондидський Петр, яких супроводжували представники грузинського духовенства та чернецтва.

Грузинське духовенство прибуло в Україну з паломницькою метою, зокрема гості взяли участь в святкуваннях з нагоди 20-річчя заснування Тульчинської єпархії, що на Вінниччині. Під час розмови гості поділилися приємними враженнями про Україну, а митрополит Антоній в свою чергу розповів про свій недавній візит до Болгарської Православної Церкви, куди його було запрошено для участі в урочистостях в Русенській та Ловчанській єпархіях цієї Церкви. Сторони відзначили важливість взаємних візитів представників Помісних Православних Церков, оскільки такі сприяють підтриманню братських стосунків між Церквами.

Митрополит Антоній відзначив гостинність та доброзичливість, з якими завжди зустрічаються українські паломники, відвідуючи православні святині Грузії. Загалом було підкреслено високу інтенсивність взаємних паломницьких поїздок віруючих з України та Грузії. Така тенденція свідчить про високий рівень зацікавленості українського та грузинського народів духовними традиціями та культурою один одного. Гості також подякували митрополиту Антонію, як ректору Київських духовних шкіл за прийом та якісну церковно-богословську підготовку грузинських студентів, які у майбутньому готуються стати священиками. Йшлося також і про підготовку до підписання договору про співпрацю та обмін студентами між Київськими та Тбіліськими духовними школами.

У ході зустрічі обидві сторони обмінялися ідеями щодо можливих заходів для подальшого зміцнення добрих стосунків між Українською та Грузинською Православними Церквами.

Гості з Грузії також запевнили митрополита Антонія у своїх молитвах та співпереживаннях українському народові, який проходить сьогодні випробування, з якими в недавньому минулому зіткнувся і грузинський народ, а тому, за словами гостей, молитва Грузинської Церкви за мир в Україні є особливо натхненною та щирою, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).