• Головна
  • Новини
  • Ще одна парафія УПЦ (МП) на Рівненщині перейшла у Київський Патріархат...

Ще одна парафія УПЦ (МП) на Рівненщині перейшла у Київський Патріархат

03.09.2014, 09:09
У селі Рачин Дубенського району 31 серпня місцева православна громада Казанської ікони Богородиці провела опитування щодо можливості переходу з УПЦ (МП) в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату.

У селі Рачин Дубенського району 31 серпня місцева православна громада Казанської ікони Богородиці провела опитування щодо можливості переходу з УПЦ (МП) в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату.

В опитуванні взяло участь все село. З 1019 селян — 823 особи проголосували за перехід парафії в юрисдикцію Київського Патріархату, 15 – проти, решта – не голосували, повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

На підставі рішення про перехід громади, а також на їх прохання, архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон прийняв зазначену парафію до складу Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та видав указ про призначення настоятелем парафії протоєрея Володимира Стиньо.

Відзначимо, що за повідомленнями ЗМІ, напередодні опитування о 12-й годині ночі з 30 на 31 серпня, декілька представників церкви Московського Патріархату, зокрема: касир і ще кілька осіб, виносили ікони та церковні сосуди у підсобне приміщення, що знаходиться на території церкви. Це побачив один із жителів села і викликав міліцію. Коли правоохоронці приїхали, особи, які це робили, пояснили, що виносять його для того, аби касир міг молитися вдома!!! Вдень до церкви приїхали священнослужителі Рівненської єпархії УПЦ (МП), які також не змогли пояснити того, що сталося, але згодом фактично визнали, що все це було винесено свідомо.

За словами мешканців села, такі дії представників УПЦ (МП) можна пояснити тим, що за кілька днів до цього у місцевій пресі з’явився матеріал про те, що громада села хоче змінити юрисдикцію. Саме тому Московський Патріархат, побоюючись втратити майно, яке за законом належить громаді, вирішив забрати його з церкви.

Нагадаємо, що це уже не перший випадок на Рівненщині, коли громада переходить в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату. Так раніше Свято-Параскевська громада села Солонів та Свято-Михайлівська громада села Острів Радивилівського благочиння вирішили вийти з підпорядкування Рівненської єпархії УПЦ Московського Патріархату та увійти в підпорядкування Рівненської єпархії УПЦ Київського Патріархату.