• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) і КП готові до переговорів про поєднання, але покладаються на волю Божу...

УПЦ (МП) і КП готові до переговорів про поєднання, але покладаються на волю Божу

18.07.2014, 16:38
УПЦ (МП) і КП готові до переговорів про поєднання, але покладаються на волю Божу - фото 1
Речники обох Патріархатів української православної Церкви далі наголошують на важливості створення Єдиної помісної Церкви України, але при цьому покладаються на волю Божу.

прес.jpgexklusiv.gifРечники обох Патріархатів української православної Церкви далі наголошують на важливості створення Єдиної помісної Церкви України, але при цьому покладаються на волю Божу. Подібні відповіді прозвучали на питання журналістів під час прес-конференції у Києві.

«Ми готові хоч завтра проводити переговори, але розуміємо, що для наших братів це значно складніше. Відповідь на питання нам дає сучасність. Ми допускали напад Росії на Україну ще рік тому? Чи те, що екс-президент Янукович буде переховуватись в Ростові? Стрічка новин сьогодні, яка була б прочитана рік тому, здавалась б просто неймовірною», - заявив голова інформаційного відділу УПЦ КП Євстратій (Зоря).

При цьому речник УПЦ (МП) Георгій Коваленко нагадав, що на все воля Божа і важливі не тільки зовнішні обставини для подальшого об’єднання Церков.

«Все можливо завдяки Богові. Важливо, щоб це відбувалось не лише зовнішньо, а й внутрішньо, тому що це лише половина справи. А інша половина – знати те рішення, яке сприймуть всією духовною спільнотою. Важливо, щоб це підтримало і світове духовенство та підтвердило євхаристичну єдність, на що вони закликані на зібранні в Константинополі», - відповів він.