• Головна
  • Новини
  • Львівсько-Самбірська єпархія УАПЦ виявила бажання перейти у Київський Патріархат...

Львівсько-Самбірська єпархія УАПЦ виявила бажання перейти у Київський Патріархат

05.04.2013, 11:24
Духовенство Львівсько-Самбірської єпархії УАПЦ на чолі з єпископом Іоаном (Швецем) оголосило про свій вихід з УАПЦ та приєднання до УПЦ КП.

Духовенство Львівсько-Самбірської єпархії УАПЦ на чолі з єпископом Іоаном (Швецем) оголосило про свій вихід з УАПЦ та приєднання до УПЦ КП.

Таке рішення священнослужителі прийняли на надзвичайних єпархіальних зборах, які відбулися 23 березня 2013 року у Самборі.

«Признати необхідним об’єднання УАПЦ і УПЦ КП у єдину Українську Православну Церкву. Визнати стан справ в УАПЦ таким, що не сприяє розвитку автокефальної Православної Церкви в Україні та гальмує її визнання з боку Вселенського Православ’я. Признати подальше знаходження Львівсько-Самбірської єпархії у складі УАПЦ недоцільним та таким, що гальмує процес створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви», - цитує протокол зборів Львівсько-Самбірської єпархії сайт Помісна Церква.

Надзвичайні єпархіальні збори ухвалили низку рішень:

• Створити редакційну групу з написання Листа-Прохання до Патріарха Києвського і усій Руси-України Філарет про об’єднання Львівсько-Самбірської єпархії з УПЦ КП у наступному складі: преосвященний Іоан, єпископ Львівськй і Самбірський; ігумен Іоан (Йоник); прот. Сергій Нехамес (Горбик).

• Уповноважити єпископа Львівського і Самбірського Іоана підписати від імені священиків, ченців та вірних Львівсько-Самбірської єпархії Лист-Прохання до Патріарха Києвського і усій Руси-України Філарета, що складений редакційною групою.

• Доручити єпископу Львівському і Самбірському, у відповідності з Листом-Проханням, провести всі необхідні перемови та підписати відповідні документі з УПЦ КП.

Участь у зборах взяли: єпископ Львівський і Самбірський Іоан (Швець); ігумен Іоан (Йоник), духівник єпархії, намісник Свято-Веденського чоловічого монастиря в с. Чуква; мит. прот. Іван Улинец, єпархіальний администратор Стрійського р-ну Львівської обл.; митр. прот. Ігор Хай, настоятель парафії свт. Павла Конюшкевича м. Самбора та благочинний м. Самбір; прот. Сергій Горбик, голова прес-центру єпархії, настоятель білорусько-української громади свт. Кирила Туровського м. Львова; мит. прот. Петро Приймак, настоятель храму Усіх Галицьких святих, мит. прот. Ілля Вагиль, настоятель парафії в с. Тершів Старосамбірського р-на; прот. Олександр Швець, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Київ; мит. прот Ігор Стецішин, настоятель парафії св.. блгв. гетьмана Петра Сагайдачного м. Дрогобич.