Патріарха Філарета просять не перейматися долею УПЦ (МП)

31.01.2013, 15:23
Патріарха Філарета просять не перейматися долею УПЦ (МП) - фото 1
Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу, прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко стверджує, що РПЦ на своєму Соборі, який відбудеться 2-5 лютого, не розглядатиме «українське питання».

gkovalenko.jpgexklusiv.gifГолова Синодального інформаційно-просвітницького відділу, прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко стверджує, що РПЦ на своєму Соборі, який відбудеться 2-5 лютого, не розглядатиме «українське питання».

Про це священнослужитель сказав РІСУ, коментуючи заяву Патріарха Філарета, що Москва готується ліквідувати самостійність УПЦ (МП).

«На сьогоднішній день немає жодних підстав говорити, що на Архиєрейському Соборі Руської Православної Церкви буде розглядатися "українське питання", - заявив він.

«По-перше, такого питання не існує. По-друге, подивіться порядок денний Собору і заспокойтесь. Інформація, яку поширюють "доброзичливці", це або провокація, або як у приказці - "чув дзвін, але не знаю де він" – додав священнослужитель.

На думку протоєрея, закликаючи єпископат зберегти УПЦ (МП) від зазіхань Москви, Патріарх УПЦ КП Філарет керується власною вигодою.

«Мені здається, що Філарет вирішує якісь власні питання, а не опікується долею УПЦ», - наголосив о. Георгій Коваленко.

«Тому давайте будемо слідкувати за реальними подіями, коментувати реальні рішення Собору, обговорювати доповідь Предстоятеля УПЦ на ньому, а не вдивлятися в інформаційні примари», - порадив він.

Нагадаємо, цього тижня Патріарх Філарет звернувся до духовенства УПЦ (МП) із закликом зберегти незалежність в управлінні Українською Православною Церквою (Московського Патріархату), оскільки Патріарх РПЦ Кирил на Соборі готується запровадити в Україні митрополичі округи за прикладом Росії.

У разі прийняття такого рішення, попереджає Патріарх Філарет, Київська митрополія на чолі з Предстоятелем Володимиром (Сабоданом) перетвориться на одну з митрополій Московського Патріархату в Україні – поруч з Донецькою, Одеською та іншими.