• Головна
  • Новини
  • УГКЦ пропонує створити персональну єпархію для вірних ХПЄ УАПЦ (о)...

УГКЦ пропонує створити персональну єпархію для вірних ХПЄ УАПЦ (о)

26.04.2016, 12:33
УГКЦ пропонує створити персональну єпархію для вірних ХПЄ УАПЦ (о) - фото 1
Українська Греко-Католицька Церква пропонує створити персональну єпархію для вірних Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) у межах території Харківської, Полтавської і Сумської областей на чолі з Архиєпископом Харківсько-Полтавським.

2016-01-2.jpg-nnnn.jpgУкраїнська Греко-Католицька Церква пропонує створити Персональну єпархію для вірних Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) у межах території Харківської, Полтавської і Сумської областей на чолі з Архиєпископом Харківсько-Полтавським. 

Про це йдеться у листі Патріарха Святослава (Шевчука) архиєпископу Харківському і Полтавському Ігорю (Ісіченку) та делегатам Єпархіального собору ХПЄ УАПЦ (о).

«Шлях відновлення євхаристійного сопричастя і адміністративної єдності ми вбачаємо у створенні персональної єпархії УГКЦ для вірних УАПЦ (о) у межах території Харківської, Полтавської і Сумської областей на чолі з Архиєпископом Харківсько-Полтавським. Парафії УАПЦ (о), котрі знаходяться поза цією територією, рівно ж були б персональними і підлягали б безпосередньо Главі УГКЦ, який своєю чергою призначив би відповідального за них єпископа», - йдеться у листі.

«Така модель єднання сприятиме якнайповнішому збереженню тотожності нинішньої Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) і надасть їй перспективу органічного розвитку. На підставі нашої традиції бажаємо засвідчити вам, що сопричастя з Римською Апостольською Столицею не лише не суперечить чистоті й істинності православної віри Київської Церкви, а навіть робить її відкритою до живого сопричастя вселенського християнства», - зазначає Глава УГКЦ.