• Головна
  • Новини
  • Єпископи РКЦ та УГКЦ планують спільно відзначити п’ятнадцяту річницю приїзду до України Папи Івана Павла II...

Єпископи РКЦ та УГКЦ планують спільно відзначити п’ятнадцяту річницю приїзду до України Папи Івана Павла II

27.11.2015, 10:30
Єпископи РКЦ та УГКЦ  планують спільно відзначити п’ятнадцяту річницю приїзду до України Папи Івана Павла II - фото 1
Про це йшлося під час чергової братньої зустрічі єпископів УГКЦ, Мукачівської єпархії ГКЦ та РКЦ в Україні.

Про обговорення спільного відзначення у Києві та у Львові п’ятнадцятої річниці приїзду до України святого Папи Івана Павла II  повідомив Радіо Ватикану Глава УГКЦ Патріарх Святослав. Урочистості відбуватимуться в контексті Року Божого милосердя. Про це йшлося під час чергової братньої зустрічі єпископів УГКЦ, Мукачівської єпархії ГКЦ та РКЦ в Україні. Подія відбулася 25 листопада у реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії УГКЦ в Брюховичах, поблизу Львова.

РКЦ-УГКЦ.jpg

«Важливою темою нашого спільного обговорення було святкування Року Божого милосердя, який проголосив Папа Римський Франциск в усій Католицькій Церкві. Ми обмінялися різними ініціативами щодо його спільного переживання, пригадуючи позитивну атмосферу останньої спільної конференції монашества УГКЦ та РКЦ, яка відбулася нещодавно», – повідомив першоєрарх.

За його словами, важливою темою обговорення став також останній Папський Синод про покликання християнської сім’ї в сучасному світі. «Тема сім’ї, подружжя, їх душпастирської опіки стало основою для дискусії в контексті останніх т. зв. «антидискримінаційних» змін до Кодексу законів про працю. Тож ми намагалися зрозуміти, з одного боку, в якій ситуації ми знаходимося, і те, як нам узгодити душпастирські ініціативи обох єпископатів РКЦ та УГКЦ. Варто зазначити, ми абсолютно єдині щодо тактики захисту гідності подружжя та формулювання кращої програми підготовляння до подружнього життя, супроводу подружніх пар, зокрема в перші п’ять років», – додав він.

На переконання Патріарха Святослава, ця спільна зустріч була важлива і цікава, адже єпископи обох обрядів змогли узгодити свої дії на наступний рік. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.