• Головна
  • Новини
  • Розподіл між прихильниками УПЦ КП і УПЦ (МП) у Катеринівці пройшов навіть по родинах...

Розподіл між прихильниками УПЦ КП і УПЦ (МП) у Катеринівці пройшов навіть по родинах

06.07.2015, 11:00
Розподіл між прихильниками УПЦ КП і УПЦ (МП) у Катеринівці пройшов навіть по родинах - фото 1
До УПЦ КП вирішила перейти значна більшість вірних УПЦ (МП) у селі Катеринівка Кременецького району, що на Тернопільщині. Події тут розгортаються драматично: з візитами почаївських монахів і розмаїтих “паломників” з одного боку, а також “Правого Сектору” – з іншого.

exklusiv.gifХрам у КатеринівціДо УПЦ КП вирішила перейти значна більшість вірних УПЦ (МП) у селі Катеринівка Кременецького району, що на Тернопільщині. Події тут розгортаються драматично: з візитами почаївських монахів і розмаїтих “паломників” з одного боку, а також “Правого Сектору” – з іншого.

У департаменті  у справах культури, релігій та національностей обладміністрації кажуть, що зараз документи із Катеринівки – на етапі вивчення. 1 липня у Катеринівській сільраді скликали нараду, де прихильникам обох конфесій радили поновно опитати людей. Згоди щодо цього поки не дійшли.

Детальніше про події читайте у журналістському розслідуванні кореспондента РІСУ Володимира Мороза: «Як переходить Катеринівка: емоції довкола конфесійного вибору».