• Головна
  • Новини
  • Єпископ Борис (Ґудзяк) побажав новому Главі УПЦ (МП) «мужності називати речі своїми іменами»...

Єпископ Борис (Ґудзяк) побажав новому Главі УПЦ (МП) «мужності називати речі своїми іменами»

12.09.2014, 17:32
Єпископ Борис (Ґудзяк) побажав новому Главі УПЦ (МП) «мужності називати речі своїми іменами» - фото 1
Екзарх Української Греко-Католицької Церкви у Франції та Бенілюксі Владика, президент Українського Католицького Університету владика Борис (Ґудзяк) зазначив, що Церква втрачає свою силу, якщо перестає говорити правду у кризовий час.

Екзарх Української Греко-Католицької Церкви у Франції та Бенілюксі Владика, президент Українського Католицького Університету владика Борис (Ґудзяк) зазначив, що Церква втрачає свою силу, якщо перестає говорити правду у кризовий час.

"Російська Церква не зможе без Божої допомоги говорити правду, але якщо вона перестане говорити правду, перестане бути Церквою", - зауважив Борис (Ґудзяк) в коментарі кореспонденту iPress.ua

владика_Борис.jpg

За його словами, РПЦ зазнала нищівних ударів у комуністичний час і сьогочасні події є для неї викликом. 

"Зараз РПЦ потребує наших молитов і підтримки, щоб вона могла стати істинно пророчою і не втратила легітимності в очах своїх підопічних і світу", - наголосив владика. 

Він зауважив, що сьогодні народ потребує від Церкви пророчої постави, і Церква має бути в авангарді реформ і змін. 

Коментуючи обрання нового Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Онуфрія (Березовського), владика побажав йому мужності. 

"Я бажаю йому мужності називати речі своїми іменами", - сказав він. 

Владика Борис пояснив, що Церква не повинна ховатися від суспільства, але діяти в хрестоподібний спосіб.

"Говорити правду в очі, як це робив Іван Хреститель. Він поплатився життям за те, що сказав правителям правду в очі. Сьогодні треба говорити правду", - додав екзарх. 

Він запевняє, що зло не буває непереможним, і добро згодом все одно перемагає.  

"Усякі насильницькі спроби знищити людину і поневолити потім розлітаються. Очевидно, коли недуга не лікується, коли не називати проблему по імені, вона загострюється. Кожен гріх веде до загибелі, і коли політична програма побудована на грішній основі, її фундаменти захитаються", - переконаний владика Борис. 

Він зазначив, що для перемоги України над злом, Майдан має відбутися у серці кожного українця. 

На його думку, проблема українського суспільства у моральній скурумпованості різних сфер життя, і початок переродження є тривалим, а не одномоментним. 

"Ми у довгому паломництві від страху до гідності, від корупції до цілісності, і перед нами ще тривалий шлях, але ми рухаємося і це найважливіше", – зазначив він.

Борис (Ґудзяк) висловив сподівання, що українська влада з Божою допомогою зможе реформувати систему. 

"Треба відмежовуватися від політиканства, популізму і легких відповідей, бо їх немає. Треба займатися органічною системою реформування", – додав екзарх УГКЦ у Франції.