У Києві тривають екуменічні молитви за мир

11.07.2014, 10:53
У Києві тривають екуменічні молитви за мир - фото 1

У Києві продовжується традиція щомісячних екуменічних молитов за мир в Україні та в усьому світі. Спільні молебні щоразу проходять у приміщення рим-католицького храму св. Олександра, що знаходиться у столиці над Майданом Незалежності. Усіх бажаючих на цей захід запрошує спільнота св. Егідія.

115341579-a.jpgУ Києві продовжується традиція щомісячних екуменічних молитов за мир в Україні та в усьому світі. Спільні молебні щоразу проходять у приміщення рим-католицького храму св. Олександра, що знаходиться у столиці над Майданом Незалежності. Усіх бажаючих на цей захід запрошує спільнота св. Егідія.

«Мир приходить до людей, якій мають спокій в душі та серці. І головним елементом для миру є молитва. Коли ми молимось, Господь дарує нам мир, який дуже важливий для нашої України, для людей, для нашого священика Тихона, якого ніяк не можемо знайти і дуже переживаємо. Мир – це те, що будує нас, нашу незалежну Україну, будує нас самих зсередини», - підкреслив священик УГКЦ Ігор Шабан.

Додамо, що унікальність подібних заходів –молитва, яка єднає всі конфесії. На них, зазвичай, збираються представники римо-католицьких, греко-католицьких, православних та протестантських громад. Водночас це не зайве нагадування про те, що молитва за мир як ніколи є потрібною, а особливо така, що робиться в умовах міжконфесійної єдності.

Під час самої молитви згадуються усі території у світі, які потребують припинення конфліктів. Цього разу згадувався й о. Тихон, якого захопили терористи. Окрім того, у молитві був згаданий нині покійний Митрополит Володимир (Сабодан) та звучало прохання послати УПЦ (МП) мудрого пастиря, який буде «наближати Царство Боже на землі».

Традиція «мирних» молитов триватиме й надалі, вона проходить щомісяця, традиційно у соборі св. Олександра на вул. Костьольній у Києві.