• Головна
  • Новини
  • У Києві різні конфесії молились за мир в Україні та усьому світі...

У Києві різні конфесії молились за мир в Україні та усьому світі

09.05.2014, 11:49
У Києві різні конфесії молились за мир в Україні та усьому світі - фото 1
У Києві, в соборі св. Олександра, 8 травня близько 100 людей спільно молились за мир в усьому світі та в рідній країні. До молитви долучились римо-католики, протестанти і православні, а також бездомні, діти з будинків сімейного типу, літні люди.

exklusiv.gifУ Києві, в соборі св. Олександра, 8 травня близько 100 людей спільно молились за мир в усьому світі та в рідній країні. До молитви долучились римо-католики, протестанти і православні, а також бездомні, діти з будинків сімейного типу, літні люди. Молитву вже вдруге ініціювала Спільнота св. Егідія.

Спільна молитва за мир

«Це молитва за мир, яку Спільнота св. Егідія проводить регулярно раз на місяць. На жаль, зараз це ще більше актуально, тому що Україна переживає важкі часи і люди гинуть під час гарячих конфліктів. І молитва за мир – це цінність, яка об’єднує християн всіх конфесій. Ми віримо, що молитва – це найперше, що може зробити християнин зараз. І це наша справжня зброя, яка допомагає зупинити конфлікт, зробити нас сильнішими і бути справжніми християнами. Війна зупиняється перш за все, коли мир поселяється в серці людини», — сказав організатор заходу від спільноти Юрій Ліфансе.

Католицько-православний діалогЗа його словами, кожен може докласти зусилля, щоб зупинити війну, оскільки сучасні умови життя змінились. При цьому, за подібних умов, будь-яка людина може і розв’язати війну – згадати простий приклад Усама Бен-Ладена.

З представників різних конфесій були пастор лютеранської церкви Ігор Шемігон, спільнота римо-католицького костьолу разом з монахами-францисканцями, а також речник Української Православної Церкви протоєрей Георгій Коваленко. Він переконаний, що подібні акції можна вважати «християнством прямої дії».

о. Георгій Коваленко«Для мене, напередодні 9 травня, дуже важливо зустрітись з людьми, які є представниками різних національностей, конфесій, щоб разом засвідчити наше бажання миру. І я знаю, що тут має бути лютеранський пастор і для мене важливо, щоб ми, нащадки людей, які між собою воювали, могли спільно молитись за упокій наших дідів та батьків. І я вважаю, що для християн це дуже важливо, тому що війна закінчується тоді, коли ми починаємо спільно молитися за мир», — підкреслив речник УПЦ.

Під час спільної молитви згадували не лише про Україну, зокрема, Одесу та схід країни, а й інші території, які особливо гостро потребують миру. Це країни Африки, де тривають збройні сутички та насилля, азійські — Афганістан, Пакистан, Ірак, Сирію, а також країни Америки – Колумбію, Сальвадор, Мексику та Венесуелу.