В Українському домі запрацювала каплиця

30.01.2014, 12:01
В Українському домі запрацювала каплиця - фото 1

У Києві на Європейській площі у приміщенні Українського дому, який з нещодавніх пір зайняли мітингувальники з Майдану, почала діяти каплиця. Її спільно відкрили представники духовенства різних конфесій, аби мати ще одне місце для допомоги протестувальникам, зазначив один зі священиків.

exklusiv.gifУ Києві на Європейській площі у приміщенні Українського дому, який з нещодавніх пір зайняли мітингувальники з Майдану, почала діяти каплиця. Її спільно відкрили представники духовенства різних конфесій, аби мати ще одне місце для допомоги протестувальникам, зазначив один зі священиків.

Для каплиці виділили місце поруч з кінозалом на першому поверсі. Там є усе необхідне для служби, лежать у вільному доступі книги та Євангелія. Священики різних конфесій несуть там постійну варту, для них спеціально обладнане підсобне приміщення, де можна відпочити. Також вчора, 29 січня, о 23:00 там відбулося освячення усього приміщення.

капличка в Українськомі домі

Український дім от вже чотири дні як став ще одним притулком для активістів. Після силовиків, що жили там, затоплений перший поверх висушили, а на двох поверхах відтепер обладнані прес-центр, центр координації Автомайдану, Відкритий університет, бібліотека, їдальні, зала відпочинку та гардероб з теплими речами.

Додамо, що на самому Майдані і далі діють Міжконфесійний молитовний намет та каплиця, де постійно тривають молитви та служби. Так само на сцені присутні священики, які проводять служіння, а потім допомагають учасникам на барикадах.