• Головна
  • Новини
  • Єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) зустрівся з Патріархом Варфоломієм в Парижі...

Єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) зустрівся з Патріархом Варфоломієм в Парижі

29.01.2014, 19:15
Єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) зустрівся з Патріархом Варфоломієм в Парижі - фото 1
Патріарх перебуває з офіційним пастирським візитом в Парижі.

bartholomew.jpgexklusiv.gifСьогодні в катедрі святого Олександра Невського в Парижі, що належить до юрисдикції Архиєпископства Православних Російських Церков у Західній Європі екзархату Вселенського Патріархату,  відбувся молебень Te Deum, який очолив  Патріарх Царгородський Варфоломій.

Він  зараз перебуває з офіційним пастирським візитом в Парижі. Молебень відвідала делегація Української Греко-Католицької Церкви, яку очолив єпископ Паризької єпархії  святого Володимира Борис (Ґудзяк).

Слово Патріарха Вартоломея французькою.

На урочистості молилися за український народ і у своєму слові до Патріарха Варфоломія митрополит Йов (Геча) - духовний наставник для 120 парохій російської православної юрисдикції в західній Європі, які є під Царгородським Патріархатом – підкреслив історію канонічного зв’язку українського православ’я з Царгородом і неканонічне відділення Київської митрополії від Царгородського Патріархату і приєднання до Московського в 1685 році.

Владика Борис (Ґудзяк) висловив вдячність за турботу і духовну солідарність Патріарха Варфоломія з українським народом і Церквою в Україні. «В короткій розмові з Патріархом, пригадуючи зустріч, яка відбулася між ним і Главою УГКЦ Святославом (Шевчуком) в квітні минулого року, Варфоломій висловив слова заохоти для розвитку міжцерковного діалогу між Царгородським Патріархатом і нашою Церквою», - зазначив владика Борис. За налагодження діалогу відповідатимуть митрополит Емануїл Адамакіс, митрополит Франції, екзарх Європи Константинопольського Патріархату  і сам владика Борис (Ґудзяк).

Візит Патріарха Варфоломія до Парижа, який відбувається з 28 по 30 січня, передбачає молитовні зустрічі, лекції, а також вручення йому почесного докторату Institut catholique de Paris.

Варто зазначити, що 19 січня Патріарха Варфоломія нагородили медаллю від української держави за підтримку та участь у святкуваннях 1025-ліття Хрещення Русі, що відзначалося в липні минулого року.