Сьогодні стартує Тиждень молитов за єдність християн

18.01.2013, 09:55
Сьогодні стартує Тиждень молитов за єдність християн - фото 1
Тиждень молитов за єдність традиційно відбувається у всьому світі з кінця 30-х років. Цьогоріч його темою обрані слова з Книги пророка Міхея: «Чого очікує від нас Господь?» (6, 6-8).

Молитва.jpgexklusiv.gifПапа Бенедикт звернувся до християн із закликом  протягом тижня, 18-25 січня, молитися наполегливо, просячи в Бога великого дару єдності між усіма Господніми учнями.

"Нехай же невичерпна сила Святого Духа спонукає нас щиро шукати єдності, щоб ми всі разом могли свідчити, що Ісус є Спасителем світу", - таким є головний меседж Папи Бенедикта на цьогорічний Тиждень молитов за єдність християн.

Такий тиждень традиційно відбувається у всьому світі з кінця 30-х років. Цьогоріч  його темою обрані слова з Книги пророка Міхея: «Чого очікує від нас Господь?» (6, 6-8).

Тему, запропоновану християнами Індії, зокрема Християнським студентським рухом і Загальноіндійською католицькою федерацією університетів, опрацювали Всесвітня рада Церков та Папська рада у справах єдності християн.

За інформацією Радіо Ватикан, 25 січня Папа Бенедикт XVI очолить в римській базиліці святого апостола Павла вечірню. На це урочисте богослуження запрошені представники інших християнських Церков та церковних спільнот.

Як вже РІСУ повідомляла, з 18 до 25 січня до Тижня молитов за єдність християн приєднуються вірні УГКЦ.

У Києві молитва відбудеться у неділю, 20 січня, відповідно до програми Тижня, у храмі Святого Василія Великого УГКЦ (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Початок о 18.00.

Того дня буде відслужено екуменічний Молебень, під час якого з промовою виступлять Патріарх Святослав, Глава УГКЦ, Апостольській нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, духовенство римо-католицької, православних та протестантських Церков. 

У Харкові три конфесії домовились спільно відзначити Тиждень молитов за єдність християн – УГКЦ, РКЦ в Україні та Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ (о).

Довідка: Молитва за єдність християн започаткував 1908 року Пол Вотсон, американський пастор англіканського віровизнання. Цей звичай почав прийматись серед інших християн. У 30-их роках минулого сторіччя у французькому місті Ліоні о. Поль Кутюр’є надав Тижню молитви за єдність християн нового спрямування. До французьких католиків приєднались протестанти, англіканці та православні. Починаючи від 1968 року, у співзвучності з духом ІІ Ватиканського Собору, відзначення Тижня молінь за єдність розпочала вся католицька Церква, підтримуючи екуменічний шлях та діалог силою і дієвістю спільної молитви. Щороку Папська Рада сприяння єдності християн та Комісія Всесвітньої Ради Церков доручають розробити тему цього Тижня.