• Головна
  • Теми
  • 25 січня молитва за єдність християн відбудеться в столичному храмі ЦХВЄУ...

25 січня молитва за єдність християн відбудеться в столичному храмі ЦХВЄУ

25.01.2012, 08:51
25 січня молитва за єдність християн відбудеться в столичному храмі ЦХВЄУ - фото 1

25 січня о 19:00 в церкві Християн віри євангельської "Філадельфія" (Київ, вул. Голосіївська, 57) відбудеться міжконфесійна молитва в рамках Тижня молитов за єдність християн. Участь в екуменічному молитовному служінні візьмуть Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук та старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Церква ХВЄ Філадельфія, м. Київ25 січня о 19:00 в церкві Християн віри євангельської "Філадельфія" (Київ, вул. Голосіївська, 57) відбудеться міжконфесійна молитва в рамках Тижня молитов за єдність християн. Участь в екуменічному молитовному служінні візьмуть Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук та старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Українські п'ятидесятники вчетверте беруть участь у Тижні молитов за єдність християн, вчетверте ж і представники інших конфесій прийдуть до храму ЦХВЄУ для спільного звершення молитов.

Любомир Гузар та Михайло Паночко під час однієї із попередніх зустрічейТак, двічі у церкві "Філадельфія" спільно з братами-протестантами молився колишній предстоятель УГКЦ Кардинал Любомир Гузар. Вперше її відвідає предстоятель-греко-католиків Святослав, повідомили РІСУ у прес-службі об'єднання ЦХВЄУ.

Нагадаємо, 22 січня у столичному храмі святого Василія Великого УГКЦ представники християнських Церков України спільно молилися за єдність християнства.У молитві, зокрема, взяли участь - Патріарх Святослав (Шевчук), єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф (Мілян), екзарх Одесько-Кримський УГКЦ Василь (Івасюк), Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, архиєпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні Петро Мальчук, духовенство УПЦ КП, УАПЦ, єпископи та пастори Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви та Церкви Християн Віри Євангельської України (п’ятидесятники), зокрема, старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Молитви за єдність протягом цілого тижня також тривають в Одесі, Запоріжжі та інших містах України. 24 січня екуменічна молитва відбулась у Львові, в Українському Католицькому Університеті.