УПЦ КП заявляє про церковне рейдерство у Вінницькій області

30.07.2010, 14:03
УПЦ КП заявляє про церковне рейдерство у Вінницькій області - фото 1
Представники Української Православної Церкви Київського Патріархату заявляють про незаконну передачу храмів Московського Патріархату у Вінницькій області.

ep_onufriy.jpgПредставники Української Православної Церкви Київського Патріархату заявляють про незаконну передачу храмів Московського Патріархату у Вінницькій області. Про це 19 липня повідомив на прес-конференції в Києві єпископ Вінницький і Брацлавський УПЦ КП Онуфрій, інформує Інтерфакс.

Він підкреслив, що кілька священиків у Вінницькій області погодилися на пропозицію перейти до Московського Патріархату, однак перейти разом з храмами та релігійними громадами. За словами єпископа Онуфрія, Вінницька обласна адміністрація "підтасувала факти" для передачі храмів Московському Патріархату. "І таким чином три храми були передані в управління Московському Патріархату", – додав представник УПЦ КП.

За словами єпископа, про таке рішення представників УПЦ КП не проінформували. "Ми дуже стурбовані тим, що не можемо добитися правди. Нас не слухають, нас не хочуть слухати", – додав він.

У свою чергу, адвокат Валерій Палій додав, що в результаті цих подій відбулися бійки, в тому числі священик Московського Патріархату побив парафіян УПЦ КП. "Подано 7 заяв про злочин в правоохоронних органах і ні на одне з них не реагують. Тобто, влада "кришує", прикриває злочинне діяння Московського Патріархату. Це церковне рейдерство", – підкреслив адвокат.

В. Палій також додав, що такими діями влада і представники Московського Патріархату порушують і законодавство, і Конституцію України. За його словами, вже направлені відповідні листи Президентові України та іншим представникам влади щодо цієї ситуації, проте поки що представники УПЦ КП жодної відповіді не отримали.