• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська Рада Церков закликала українців допомогти воїнам на фронті та мешканцям Сходу...

Всеукраїнська Рада Церков закликала українців допомогти воїнам на фронті та мешканцям Сходу

31.10.2014, 14:51
Від імені Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій черговий головуючий у цій структурі Патріfрх УПЦ Кп Філарет 31 жовтня звернувся до українців із закликав вірних українських Церков і релігійних організацій організовувати гуманітарні допомоги в зону АТО.

Від імені Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій черговий головуючий у цій структурі Патраірх УПЦ Кп Філарет 31 жовтня звернувся до українців із закликав вірних українських Церков і релігійних організацій організовувати гуманітарні допомоги в зону АТО.

Текст звернення

Україна переживає один з найважчих моментів своєї історії. Тому зараз в нашому суспільстві як ніколи потрібними є взаємна допомога, підтримка, милосердя та благодійність.

Надходить зима, коли вимушені переселенці зі Сходу України та Криму, люди, які залишаються в містах і селах, зруйнованих внаслідок бойових дій, українські воїни та добровольці потребуватимуть особливої допомоги та підтримки.

Церквами і релігійними організаціями, разом з багатьма волонтерами та за сприяння тисяч не байдужих людей, вже зібрано та направлено потребуючим багато гуманітарної допомоги, засобів захисту, коштів. Але не слід на цьому зупинятися – зимові холоди, зруйнована інфраструктура, відсутність нормального постачання їжі є викликами, з якими впоратися зможемо лише всі разом.

Тому вітаючи і благословляючи милосердну, благодійну, волонтерську діяльність ми закликаємо всіх, а особливо – вірних, які належать до наших Церков і релігійних організацій, до посильної участі в ній. Українські військові, жителі Сходу України, вимушені переселенці потребують нашої уваги та підтримки.

Звертаємося також до держави з проханням сприяти налагодженню більш тісної взаємодії між державними структурами та волонтерами у збиранні та розповсюдженні гуманітарної допомоги. Нікому не треба боятися якоїсь конкуренції, адже добрі справи найперше робляться не для слави чи похвали, а для блага ближніх.

Закликаємо на всіх благодійників та на добрі справи Боже благословення!

Від імені Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій –

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський і всієї Руси-України,
черговий головуючий у ВРЦіРО

Звернення оприлюднив Інститут релігійної свободи