• Головна
  • Новини
  • У Почаївській лаврі відбулася традиційна зустріч молоді з архипастирями УПЦ (МП)...

У Почаївській лаврі відбулася традиційна зустріч молоді з архипастирями УПЦ (МП)

05.01.2017, 10:11
У Почаївській лаврі відбулася традиційна зустріч молоді з архипастирями УПЦ (МП) - фото 1

У Свято-Успенській Почаївській лаврі УПЦ МП 1 січня відбулася зустріч православної молоді з архипастирями Української Православної Церкви Московського Патріархату. Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, до обителі приїхало 500 молодих людей з усіх куточків України.

3-2.jpg-ddd.jpgУ Свято-Успенській Почаївській лаврі УПЦ МП 1 січня відбулася зустріч православної молоді з архипастирями Української Православної Церкви Московського Патріархату. Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, до обителі приїхало 500 молодих людей з усіх куточків України.

Цього року бесіду з молоддю провели митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, ректор Почаївської Духовної Семінарії єпископ Шумський Серафим і голова Учбового комітету УПЦ МП єпископ Ірпінський Климент.

Архиєреї привітали молодь зі святом преподобного Амфілохія Почаївського і прийдешнім Різдвом Христовим, після чого відповіли на численні запитання присутніх, пов’язані з духовним життям.

Як повідомляють організатори, традиції у період гучних святкувань світського нового року приїжджати в святу обитель на Заході Україні, щоб вшанувати пам’ять преп. Амфілохія понад десять років. Започаткувала її мукачівська молодь.

Напередодні зустрічі з архипастирями, всі відвідують Богослужіння в день пам’яті преп. Амфілохія. А пізніше збираються на спільні чаювання. Цього разу, окрім іншого була проведена Різдвяна вікторина, здійснено показ фільму «Моя святість», знятого молоддю з Ківерець Волинської області.