• Головна
  • Новини
  • 800 тисяч молодих людей молилися Хресну Дорогу разом із Франциском...

800 тисяч молодих людей молилися Хресну Дорогу разом із Франциском

30.07.2016, 11:08
800 тисяч молодих людей молилися Хресну Дорогу разом із Франциском - фото 1
«Misericordes sicut Pater» («Милосердні як Отець») — це гімн Ювілейного Року Милосердя. Ним привітали Папу Франциска сотні тисяч молодих людей, згромаджених на краківських Блонях увечері п’ятниці, 29 липня 2016 р., аби разом із ним молитися Хресну Дорогу.

«Misericordes sicut Pater» («Милосердні як Отець») — це гімн Ювілейного Року Милосердя. Ним привітали Папу Франциска сотні тисяч молодих людей, згромаджених на краківських Блонях увечері п’ятниці, 29 липня 2016 р., аби разом із ним молитися Хресну Дорогу.

Молодь_і_ПАпа.png

Хресна Дорога — одна з центральних урочистостей Світових днів молоді. Цього року вона присвячена милосердю, так само як і сам СДМ-2016: «Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя».

Роздуми до Хресної Дороги підготував єпископ-помічник Краківської архидієцезії Ґжеґож Рись. Кожне з 14 стоянь було присвячене вчинкові милосердя щодо душі й тіла.

Роздуми супроводжували спеціально підготовлені вистави та сценічні форми. Танець, виступ повітряних акробатів, а також музика створювали атмосферу молитви і переживання Хресної Дороги. На величезному екрані можна було побачити образи з піску, що поставали просто на очах, пов’язані зі Страстями Христовими. Вони динамічно, зміняючись, переходили в інші зображення: фантастичне, хоч і нетривке мистецтво, що живе короткі миті.

Знаком хреста Папа розпочав роздуми Хресної Дороги. Великий хрест Світових днів молоді пропливав через величезний терен парку Блоні. Його несли по черзі представники різних груп, які на щодень виконують різноманітні справи милосердя. Це, зокрема, були Товариство допомоги убогим св. Брата Альберта; спільнота «Ковчег»; Товариство «Барка»; сестри Матері Терези з Калькутти; представники госпісу св. Лазаря та інші. Разом зі Спільнотою св. Егідія хрест несли також молоді люди із Сирії, де триває війна. Кожне стояння супроводжувалося спеціально підготовленими театральними інсценізаціями, які відсилали думки до теми конкретного роздуму. Серед різних митців, які брали участь у сценічному оформленні стоянь, був також представник України — Олексій Талько, художник, який спеціалізується на муралах та граффіті.

На завершення цього  молебню своє слово до молоді скерував Папа Франциск. Він послався у ньому на фрагмент із Євангелія від св. Матея — про Ісуса, який ототожнюється з голодним, спраглим, нагим, хворим, ув’язненим. Папа говорив, що цей текст відповідає на питання, яке часто постає в наших умах і серцях: «Де ж Бог?»

Де ж є Бог, якщо на світі стільки зла, якщо люди голодні, спраглі, бездомні, вигнанці, біженці?…

Після молебню Хресної Дороги Франциск повернувся до своєї краківської резиденції по вул. Францисканській, аби третій вечір поспіль спілкуватися з молоддю зі славнозвісного «папського вікна». 

Оргкомітет СДМ інформує, що учасників молебню Хресної Дороги нарахували 800 тисяч. Про це інформує CREDO.