Пластуни привезуть до України Вифлеємський вогонь миру

13.12.2012, 10:08
Пластуни привезуть до України Вифлеємський вогонь миру - фото 1
У Відні 5 грудня стартує міжнародна скаутська акція «Вифлеємський вогонь миру». Щороку скаути з різних країн світу розповсюджують напередодні Різдва Вогонь з Вифлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою.

plast-1.jpgУ Відні 15 грудня стартує міжнародна скаутська акція «Вифлеємський вогонь миру». Щороку скаути з різних країн світу розповсюджують напередодні Різдва Вогонь з Вифлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою.

Координатор акції пластун Іван Спринь зазначає: «Вифлеємський вогонь миру – це перш за все соціальна акція. Головне завдання, яке ми ставимо перед собою щороку привозячи Вогонь з Вифлеєму до України – це донести його до як найбільшого числа українців, щоб кожен напередодні Різдва отримав частинку тепла з місця народження Ісуса Христа. Тому закликаємо всіх долучатись до цієї благородної місії».

Як повідомляє портал «Сіль», офіційна передача Вифлеємського вогню розпочнеться на урочистій месі в одному з Віденських соборів. Цьогоріч, незважаючи на складну ситуації на Близькому Сході, вогонь таки був запалений та доставлений до Австрії у спеціальному контейнері.

Участь в передачі прийматиме і делегація з України, яка складатиметься з майже 30 пластунів з різних міст України.

Традиційно цю справу благословили та підтримали чотири українські Церкви – УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ та РКЦ в Україні. То ж всі бажаючі зможуть запалити власну свічечку у цих церквах.

Не забудуть пластуни і про лікарні, притулки, дитячі будинки, будинки престарілих, військові частини тощо.

Нагадаємо, що акцію «Вифлеємський вогонь миру» заснували ще у 1988 році Австрійська телерадіокомпанія. Того ж року ініціативу підхопили скаути Відня, а згодом і скаути інших країн. Українські пластуни поїдуть за Вифлиємським вогнем уже в п’ятнадцяте.