У Луцьку УПЦ (МП) провела свято тверезості

28.02.2012, 14:39
У Луцьку УПЦ (МП) провела свято тверезості - фото 1
Це вже другий захід такого формату, зініційований міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та Волинським православним братством тверезості святого Іоанна Кронштадтського.

Свято тверезостіЦе вже другий захід такого формату, зініційований міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та Волинським православним братством тверезості святого Іоанна Кронштадтського. У числі запрошених - представники міської влади, молодіжних громадських організацій, медики, правоохоронці, депутати, духовенство.

Координатор молодіжного товариства Миколи Святоші протоєрей Микола Коренга вважає, що алкоголізм – наслідок відсутності духовності, бо діти, які виховані на засадах християнських цінностей є захищені від цього лиха.

«Наше товариство пропагує духовність як стосунки людини з Богом. Приміром, приїздить молода людина з села в місто. Перед нею відкривається новий світ, батьки далеко, і вона п’яніє від волі. Якщо молодий хлопець чи дівчина визнає Бога як вищий авторитет, вони втримаються перед цими спокусами», - цитує слова о. Миколи офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ (МП).

Як зауважив заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, за одинадцять місяців, що пройшли від часу проведення першого круглого столу, намітилися позитивні результати. Зокрема, зменшилась кількість людей, які вважають, що реалізація алкоголю неповнолітнім – проблема сім’ї, а не людини, яка його продає, збільшився розмір штрафу за такі порушення правил торгівлі. Окрім того, зіграла свою роль і заборона у нічний час продажу алкоголю і пива в кіосках на зупинках. Проте радіти успіхам, вважає чиновник, рано.

Співзасновник Волинського братства тверезості імені Святого Іоанна Кронштадського о. Стефан Ярема вважає, що для більшої ефективності профілактичної роботи потрібно активізувати роботу з батьками підлітків.

«Минулого року в рамках акції «Краще тверезе життя, щоб сила і слава була» ми запросили до Луцька найсильнішу людину світу 2009 року, українського богатиря Сергія Конюшка, - розповідає він. – На зустрічах зі студентами він постійно наголошував - щоб бути успішним, спортсмен повинен вибрати тверезий спосіб життя. Його підтримали шість волинських спортсменів, членів олімпійської збірної України. Вони відгукнулись на наше прохання і нині рекламують переваги тверезого способу життя з лайтпостерів», - розповідає о. Стефан.

За статистикою МОЗ, українські показники дитячого алкоголізму займають перше місце у світі - 40% дітей у віці від 14 до 18 років у нашій країні залежні від спиртного. Експерти стверджують, що з кожним роком алкоголізм в Україні молодшає.