• Головна
  • Новини
  • В Ірпіні презентували німецьке видання про релігійність української молоді...

В Ірпіні презентували німецьке видання про релігійність української молоді

07.02.2011, 15:54
В Ірпіні презентували німецьке видання про релігійність української молоді - фото 1

В ірпінському офісі Асоціації «Духовне відродження» офіційно представили релігієзнавчу працю кандидата філософських наук та наукового співробітника Інституту філософії НАНУ Наталі Гаврилової. Робота під назвою «Современная религиозность. Во что и как верит молодёжь Украины» була надрукована у Німеччині у видавництві Lambert Academic Publishing.

1.jpgexklusiv.gifВ ірпінському офісі Асоціації «Духовне відродження» офіційно представили релігієзнавчу працю кандидата філософських наук та наукового співробітника Інституту філософії НАНУ Наталі Гаврилової. Робота під назвою «Современная религиозность. Во что и как верит молодёжь Украины» , як РІСУ вже повідомляла, була надрукована у Німеччині у видавництві Lambert Academic Publishing.

Як повідомляє для РІСУ Олексій Гордєєв, презентація видання об’єднала представників релігійних спільнот та експертів. «Релігійний портрет пересічного молодого українця є надто складним», – зазначила автор книги Наталя Гаврилова. На її думку, дані, викладені у книзі, цінні самі по собі, але ж у практичній площині вони потребують інтерпретації та коректного використання.

Черенков-і-Чорноморець.jpgНа думку модератора заходу доктора філософських наук Михайла Черенкова, «подібного роду дослідження може зацікавити представників тих конфесій, які турбуються про проблеми відтоку молоді з церков». Учасники заходу зазначали, що робота Наталі Гаврилової є надзвичайно важливою, атже зібрати та опрацювати таку інформацію щодо релігійності молоді – досить складна і кропітка робота. Оскільки в Україні подібних досліджень бракує, це, на думку присутніх експертів, приводить «до міфотворчості» щодо тотального домінування Православної Церкви або щодо «протестантизації, яку нібито необхідно зупинити».

Віталій-Шабунін.jpgПрисутні також погодились, що релігійні організації відчувають потребу у якісно підготовленій соціологічній інформації з огляду на те, що місійні відділи відповідних церковних структур мають знати, з ким доведеться «працювати». «Сьогоднішня молодь шукає різноманіття у релігійній поведінці», – переконаний к.ф.н. Юрій Чорноморець. Отже, розглядаючи роботу «Современная религиозность» як ту, яка відображає стан речей на другу половину першого десятиліття та надзвичайно швидко застаріває, учасники зробили висновок, що подібні зустрічі представників релігійних і наукових кіл – життєво необхідні та результативні для кожної з сторін.

Про те, у що вірить українська молодь, читайте в матеріалі Михайла Черенкова на РІСУ