Вандали викрали хрест на місці будівництва храму УПЦ КП

03.04.2014, 10:15
Вандали викрали хрест на місці будівництва храму УПЦ КП - фото 1
У місті Миронівка Київської області невідомі викрали хрест, на місці будівництва храму Всіх святих землі Української УПЦ КП.

IMG_3487-a.jpgУ місті Миронівка Київської області невідомі викрали хрест, на місці будівництва храму Всіх святих землі Української УПЦ КП. Цю церкву, як повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату, зводили також у пам’ять «Небесної сотні», - людей, які своє життя віддали за волю і незалежність Української держави.

В УПЦ КП висувають кілька версій злочину: або це зробили прихильники Московського Патріархату, або це вчинок політичних противників Майдану, або до цього причетні антихристиянські сили, наприклад, сатаністи. Хрест, зазначають у прес-службі Київського Патріархату, був дерев’яний, тому ніякої матеріальної цінності не мав.

До останнього часу у Миронівці не було храму УПЦ КП і місцева влада, під впливом представників Московського Патріархату, відмовляла у виділенні земельної ділянки.

Священнослужителі УПЦ КП сподіваються на об’єктивне розслідування цієї справи і вважають цей злочин наругою не тільки над святинею, але і над пам’яттю героїв Майдану, на честь яких був встановлений цей хрест.