• Головна
  • Новини
  • У Горлівці в Адвентистів Сьомого Дня відібрали храм та конфіскували усе майно...

У Горлівці в Адвентистів Сьомого Дня відібрали храм та конфіскували усе майно

06.12.2016, 15:29
У Горлівці в Адвентистів Сьомого Дня відібрали храм та конфіскували усе майно - фото 1

У молитовний будинок Церкви Адвентистів Сьомого Дня в Горлівці Донецької області (територія, з 2014 року непідконтрольна Україні) 16 листопада прийшла група осіб і повідомила, що з цього дня за розпорядженням міської адміністрації їхню будівлю, що на вул. Горлівської дивізії, 1, передано у власність комунального підприємства «Простір», повідомляє сайт ЦАСД.

gorlovka-pg.jpg-dd.jpgУ молитовний будинок Церкви Адвентистів Сьомого Дня в Горлівці Донецької області (територія, з 2014 року непідконтрольна Україні) 16 листопада прийшла група осіб і повідомила, що з цього дня за розпорядженням міської адміністрації їхню будівлю, що на вул. Горлівської дивізії, 1, передано у власність комунального підприємства «Простір», повідомляє сайт ЦАСД.

При цьому один з тих, хто прийшов і представився прокурором, заявив, що у нього є документи, видані місцевою адміністрацією на розпорядження цим приміщенням. Крім будівлі, місцева влада також конфіскувала все майно громади, що знаходиться в будинку молитви, включаючи господарський інвентар, обладнання, меблі та бібліотеку. Пастору горлівської громади дозволили забрати тільки його особисті речі.

В цей же день молитовний будинок в Горлівці відвідало керівництво Адвентистської Церкви з Донецька для того, щоб на місці дізнатися усі подробиці того, що відбувається.

Як з'ясувалося, горлівська громада Адвентистів Сьомого Дня до цього дня не отримувала жодних повідомлень про наміри місцевої влади. Про передачу молитовного будинку у комунальну власність громаду сповістили безпосередньо у момент конфіскації будівлі. Крім того, ніяких вимог до Церкви надати документи або підтвердити право власності місцева влада ні до цього, ні в день конфіскації що не висувала.

Як виявилося, формальним приводом для передачі будівлі у комунальну власність стала відсутність у міської адміністрації документів, що підтверджують право Церкви АСД на володіння будинком. Як вказують адвентисти, зі свого боку вони зробили все необхідне, щоб у адміністрації такі документи були.

Нагадаємо, у вересні 2014 р коли Горлівка вже не контролювалася українською владою, озброєні люди викрали адвентистського пастора Сергія Литовченко з молитовного будинку під час причастя. Тоді викрадачі мотивували свої дії тим, що «це православна земля і на ній немає місця різним сектам». Із ув'язнення пастор вийшов тільки через 20 днів.

Упродовж 2014-16 рр. у Горлівці неодноразово відбувалася зміна міської влади. Протягом цього часу з боку різних груп робилися неодноразові спроби заволодіти будівлею молитовного будинку адвентистів. Ці інциденти відбувалися незважаючи на те, що горлівські адвентисти брали участь в гуманітарному служінні місцевим жителям, роздаючи одяг і продукти харчування нужденним.